Гарячі серця і невтомні руки волонтерів Ніжинщини. Фото

 

 

 

 

У кожному великому і малому місті створені волонтерські Штаби. А від’їхавши декілька кілометрів від міста, в селах , як мурахи, працюють Сільські волонтери. Печуть варять, шкварять, качають мед, вирощують городину, і все це- передають нашим воїнам. А потім , знову до роботи з вірою: незламні українські воїни розгромлять підлу й жорстоку орду, і запанують мир і спокій на рідній землі.

Ось , до таких невтомних волонтерів завітали і ми в село Хороше Озеро.

Нас з приємною посмішкою і обіймами зустріла сім’я Тетяна Стеценко і Володимира зі старшою донькою, восьмирічною юною волонтеркою- Лерою. Кажу старша, тому, що є ще близнюки Ніка і Владік, і зовсім маленький, майбутній захисник України, Віталька. А те, що в цій сім’ ї виховують справжніх патріотів, я впевнена. Ось тому і хочу пару слів написати за них.

Наш волонтерський Штаб зустрівся з Танею і її подругою Надією Надюша Максименко , теж волонтеркою з Печей , вже не вперше. Але ось так, щоб приїхати та загрузити три тони продуктів, таке вперше! І це при тому, що у Тані четверо маленьких діток, вона знаходить час на волонтерство. Оголосила збір в селах Українка , Остер, Хороше Озеро, Омбиш, все звезли на подвір’я, впакувала, переклали картоном, щоб доїхало. А ми навіть розгубилися , боялися, що все не заберемо. Та ні, все добре вклали до кузова.

На подвір’ї лишилася тільки величезна коробка з бляшанками. “Це, говорить Таня, майбутні окопні свічки, ще й цим займається сім’я” . А, щоб були гроші на парафін, то вона проводить Аукціони з продажу ляльок- мотанок, ляльок в національному вбранні. Їх, дуже професійно і привабливо виготовляє Таніна свекруха, під вибухи снарядів і залпи кананад в Сумський обл. А, потім вже, передає Тані.

Голова сім’ї, теж талановита, творча людина. В хаті всі меблі зроблені його руками, особливо цікаве ліжко- лабіринт для чотирьох дітей. А ще, вони крутять цигарки для воїнів, придбавши для цього спеціально прилад, а ще збирають ягоди і листя для запашних чаїв, а ще, а ще, а ще… Їх часто запитують, у вас дітки, стільки роботи, навіщо вам ще й волонтерство?.

“Ось тому, що в мене діти, заради їх майбутнього я волонтерю”. Ось таки вони, наші українські жінки- захисниці!

Випивши чай- каву, гостинно запропоновані господинею, ми вирушили в Печі до Надії. І тут нас зустріли всією сім’єю, і знову обійми і посмішки господарів і передачі для воїнів. Надія нас направляє ще до однієї родини, І знову зустрічає нас сім’я Ніни Мартиненко, в повному складі. Їх син несе варту біля Чернігова. Всі дружно несуть передачі для воїнів.

І знову обійми. А я думаю, обіймаючи мене, як волонтера, що їздить в батальйони, вони таким чином передають своє вітання і любов для наших захисників. Як вони люблять і цінують свою країну, свою землю, свою рідну Україну. Тож, ми щиро дякуємо мешканцям сіл Остер, Українка, Хороше Озеро, Печі, Крути, Омбиш .Старості та секретарю сільської ради, працівникам лікарні. Дорогі друзі, ви готові віддати останнє, аби допомогти і захистити, аби приблизити Перемогу!

В Ніжині, відразу з машини ми відгрузили овочі нашим партнерам ГО “Кухарська Зграя Вовченят”, а вже від них, ми отримаємо смачні сухі обіди коли будемо їхати на Схід. Партнерство, це- важливо для волонтерів. Дякуємо Вам, друзі – Костянтин Смалій та Наталі Забіли. Також, відразу продукти загрузили на військову машину, яка кожного тижня навідується до нас з Сумщини.

Дякую Сергію Голодному за надання класної машини та його водію Ігорю. Дякую нашому волонтеру Максиму Павленко, який з першого дня повномасштабної війни, весь час з нами. Тільки разом ми зможемо перемогти.

Тамара Стратилат

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь