4 педофіли, яких засудили на Чернігівщині, не визнали себе винними

 

 

 

 

Днями на Чернігівщині суди винесли одразу чо­тири вироки у кримінальних провадженнях, що стосуються зґвалтувань та сексуального насилля над неповнолітніми дівчатами. І в усіх випадках негідники отримали тюремні строки — від 7 до 10 років. Та що ха­рактерно — жоден із них так і не визнав себе винним.

Найм’якший вирок отри­мав 32-річний уродженець села Бірки Чернігівського району, який позбиткувався над своєю 12-річною пад­черкою. У чоловіка за пле­чима вже три судимості за крадіжки й умисне легке ті­лесне ушкодження. А тепер зловмисникові інкримінува­ли ще й статтю 153 Кри­мінального кодексу Укра­їни — сексуальне насилля (це коли насильницькі дії не пов’язані з проникненням у тіло жертви).

Це сталося 29 червня минулого року. Слідство з’ясувало, що дівчинка спа­ла, коли до неї підійшов ві­тчим і почав мацати між ніг, за сідниці та груди. Від цих дотиків дитина прокинула­ся і почала вириватися, але це не зупинило збоченця. Лівою рукою він схопив оби­дві руки падчерки і притис їх до ліжка, а правою продовжив її мацати. На крики ди­тини прибігла мати, яка бу­ла на городі. Відштовхнула співмешканця від дочки. Зав’язалася бійка. Завдя­ки дитині, яка викликала по­ліцію, на місце швидко при­була опергрупа і затрима­ла негідника. Опісля дівчин­ку оглянули лікарі. На руках у неї виявили синці. Але під­твердили, що факту зґвалту­вання не було (пошкоджен­ня дівочої пліви були відсут­ні).

Під час слідчого експе­рименту підозрюваний зі­знався, що ще в лютому 2022-го вперше «загравав» із падчеркою. А щодо червневих подій, розповів, що дійсно торкався грудей дівчинки. Мовляв, був напідпитку і його “біс попутав”. Та на суді відмовився від своїх показань. За­певняв, що падчерка наго­ворює на нього, бо вони дав­но конфліктують. Утім згідно з висновками судово-пси­хіатричного експерта дитина не схильна до фантазу­вання. Крім того, вину чо­ловіка підтверджують свідчення матері дівчинки і са­мого ж обвинуваченого (він проговорився співкамерникам у СІЗО, що не раз тор­кався статевих органів зведеної дочки, за що і був за­триманий). Обвинувачено­му світило від 5 до 7 років позбавлення волі. Суд дав максимум — 7. До набрання вироком законної сили чо­ловік залишатиметься в ізо­ляторі.

За аналогічний злочин засудили і 43-річного меш­канця Борзнянщини, який у серпні 2022-го чіплявся до своєї 13-річної дочки, мацаючи її за статеві орга­ни. Збоченцю дали 8 ро­ків тюрми, а на додачу ще й внесли його в так званий Ре­єстр педофілів.

Щодо двох інших виро­ків, то вони стосуються без­посередньо зґвалтувань Так, у Куликівському райсуді на лаві підсудних опи­нився 60-річний місцевий мешканець, який упродовж року двічі насилував рідну (!) 17-річну дочку, яка має психічний розлад. Крім то­го, негідник розбещував ді­вчину, показуючи їй порно­графію.

Правоохоронців та суддів він запевняв, що все це наклеп і нічого такого бу­цімто не було. Та докази го­ворили про зворотне. За су­купністю збоченцю світило до 12 років за гратами. Втім його засудили лише до 10 років позбавлення волі.

І то — вердикт іще не оста­точний, оскільки засудже­ний має місяць, щоб оскар­жити його в Апеляційному суді.

А ось другий ґвалтівник — 54-річний мешканець Сидорівки, що на Борзнянщині, — таким пра­вом уже скористався. Дня­ми Чернігівський апеля­ційний суд переглянув його справу і залишив у силі ви­рок Борзнянського райсуду винесений у вересні минулого року. Тоді чоловіка за­судили до 10 років тюрми за те, що він систематич­но ґвалтував неповнолітню дочку своєї співмешканки. Слідство довело шість епі­зодів, та не виключено, що їх було більше. Крім зґвал­тування, зловмисника суди­ли ще й за незаконне пово­дження зі зброєю, бо під час обшуку в нього знайшли ви­готовлений із мисливської рушниці обріз.

За словами односельців, потерпіла дівчина (їй на мо­мент зґвалтування було 17) із багатодітної родини. Кіль­ка років тому вона разом із мамою та батьком (нині покійним) перебралися в Сидорівку. Окрім неї, в родині ще троє малих дітей. Невдовзі після переїзду глава сі­мейства помер (він був зна­чно старший за дружину), а жінка зійшлася з місцевим кримінальником. Той свого часу «відмотав» 13 років за крадіжку і зґвалтування малолітньої дівчини, яка приїхала в село до бабусі. Та, видно, відсидка його ні­чого не навчила. І поки спів­мешканка їздила на робо­ту в Київ, він ґвалтував її до­чку. Тепер знову відправить­ся «на зону».

Джерело: газета “Гарт” від 09.03.2023, Юрій НІКІТІН

gorod.cn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь