Ніжинський актор Дмитро Дудка: “Моя робота – це сплеск адреналіну і задоволення”

 

 

 

 

Міжнародний День театру відзначається щорічно 27 березня. 

Актор… Погодьтеся, це – одна з найдивовижніших професій. Завдання актора – змусити глядача повірити у те, що все, що відбувається на сцені — реальність! Актори сміються і плачуть, радіють і сумують, заздрять і почуваються щасливими… Приміряють на себе десятки різних життів…

Наша сьогоднішня розмова – з молодим талановитим актором Ніжинського академічного українського драматичного театру ім. М. М. Коцюбинського Дмитром Дудкою.

Повідомляє Нежатин.

Дмитру – 21, він народився і виріс в Ніжині, середню освіту отримав у школі №7, після школи навчався у Ніжинському коледжі культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької. Нині хлопець зізнається, що без театру не уявляє свого життя…

-Дмитре, в якому віці Ви вже точно знали, що станете актором?

-Пов’язати своє життя з мистецтвом я вирішив у старших класах, у 8, чи 9… Чому? Завжди відчував до цього якийсь внутрішній поклик. Мені цікава ця діяльність. Вона – моя.

-За плечима маєте вже певний творчий доробок різних цікавих ролей, а яка була першою? Чим запам’яталась?

-Першою моєю серйозною… була роль вовка, головного персонажа казки “Казка про справжню дружбу”, що в першу чергу запам’яталася мені невимовним сплеском адреналіну і задоволенням, яке я відчув, тільки но вийшов до глядачів.

Чи трапляються курйозні випадки під час виступів? Можете пригадати якісь?

-Ну, курйозних випадків у мене ще зовсім не багато, на щастя.
Пам’ятаю тільки, що на одній з перших своїх вистав, я заплутався колесом важкої залізної решітки за одну з куліс, а на одній з казок я гримнув занадто голосно і агресивно, чим ненароком налякав дитину, яка ще хвилину, що тривала по відчуттях як вічність, плакала десь у темній залі, поки я проговорював текст.

-Якими навичками має володіти актор?

-Взагалі-то всіма, в особливості сценічною увагою, адже актор має тримати на сцені постійну увагу на своїх внутрішніх переживаннях, слідкувати за своєю пластикою, подачею голосу, темпоритмом, і при цьому органічно взаємодіяти з іншими акторами.

Дмитро, які емоції відчуваєте, коли заходите до театру? Чи хвилюєтесь перед виходом на сцену?

-Так, звичайно хвилююсь. Будь-який виступ – це масштабна робота цілої купи різних спеціалістів, тож мій страх викликаний рішучим небажанням “запороти” цю титанічну справу моїх колег якоюсь абсурдною помилкою.

Ідеальний глядач для вас – це?…

-Ідеальний глядач – це та людина, яка приходить в театр готовою до сприйняття, а коли виходить з нього, то рефлексує через те, що побачила на сцені й в собі.

-Вам завжди подобаються ролі, які Ви граєте?

-Так, всі. Навіть найпересічніша, на перший погляд, роль, починає розкриватися для тебе зовсім по-новому, як тільки ти починаєш заглиблюватися в її цілі, мотивацію та минуле.

– Поділіться своїми планами на майбутнє!

-В майбутньому планую піднімати рівень своїх навичок у стінах рідного театру.

Спілкувалась Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь