У Ніжині з`явились великодні інсталяції. Фото

 

 

 

 

13 квітня Ніжин перетворився на справжню великодню казку, зокрема в центрі міста з`явились пасхальні інсталяції.

Авторські писанки ніжинських митців утворили великодню алею, яка розмістилась біля міської адміністрації. Як розповіла у коментарі журналістам “Нежатину” Аліна Овідєнко, завідувач художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею, інсталяція складається з 12 експонатів ручної роботи. Кожен об`єкт має унікальний малюнок з двох сторін, що разом складає 24 композиції.

Минулого року їх було менше – 9 писанок, загалом 18 сюжетів.

Ідея для моєї писанки, де зображена Богородиця, яка захищає Ніжин від усіх негараздів, до мене прийшла у перші дні повномаштабного вторгнення. Я хотіла влити в роботу усе світло Божої помічі, тому що в ніжинських храмах цілодобово молились за те, щоб в Україні настав мир. Тим більше наші предки, козаки, дуже шанували Богородицю.

На алеї представлені декілька моїх сюжетів – Ангел у народному стилі й колективні писанки, де я допомогала створювати сюжет.

Також, на Гоголівській з`явилась головна великодня інсталяція – дерево єднання.

До його створення долучились більшість освітніх закладів міста: школи, дитсадки, заклади позашкільної освіти, будинок-інтернат та інші. Вихованці яких не лише працювали над оформленням писанок, але й прикрасили деревце.

Крім того, сквер Лисянського тепер прикрашають великодні кролики, а паркан храму Іоанна Богослова – писанки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь