Крокують в ногу із часом

 

 

 

 

Минулий навчальний рік, через масштабне вторгнення в Україну, у Ніжинському фаховому медичному коледжі закінчився дистанційно. Але керівництво розуміло – ця форма навчання не для них. І все літо в закладі працювали над тим, щоб все ж таки зробити укриття, як того вимагає час. Адже у медиків своя специфіка навчання. Як можна дистанційно робити ін’єкції або ж ті крапельниці?

Пише Нежатин.

Зараз у коледжі змішана форма навчання, бо сховище всіх не вміщує. Однак дирекція планує навчальний процес так, аби максимально(!) працювати в штатному режимі, з урахуванням усіх особливостей сьогодення.

А ще викладачі протягом року активно займаються волонтерською діяльністю. Вони для цивільного населення (педагогів, школярів, працівників молодіжного центру та агротехнічного коледжу) проводять заняття з надання домедичної допомоги. А останнім часом – ще й для військових. Згідно сучасним НАТОвським протоколам.

На День вишиванок – на території коледжу проводився благодійний ярмарок. Всі кошти студентська рада передала для потреб ЗСУ.

Періодично проводиться захід – День відкритих дверей.

Колектив зацікавлює гостей інформацією, яка допомагає молоді у виборі найгуманнішої у світі професій – медичної сестри та фельдшера. Минулого разу це була дистанційна форма, тепер запланували очну. Захід відбувся 14 травня. З показом відеоролика, екскурсією.

Є у медиків і постійний діючий сайт, фейсбук, телеграмканал. Заклад осучаснюється, аби дітям було вчитися цікаво та зручно. В принципі й викладачам також. Тестування, опитування – все це відбувається через мережу Інтернет. Раз – і ось тобі результат. Його видно як викладачам, так і студентам. Коротше кажучи, навчання у закладі йде в ногу із часом.

Олександр Василенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь