Частину приміщень гуртожитку Ніжинського університету, які перебували в оренді, суд зобов’язав звільнити

 

 

 

 

Частину приміщень гуртожитку Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, які передали в оренду під аптеку, суд зобов’язав звільнити. Цю інформацію Суспільному підтвердив ректор університету Олександр Самойленко.

Як повідомляє Чернігівська обласна прокуратура на своїй Facebook-сторінці, йдеться про 122, 6 квадратних метри.

Використання приміщень навчального закладу для розміщення аптеки суперечить Закону України «Про освіту», оскільки не допускається використання майна освітнього закладу виключно в цілях підприємницької діяльності орендаря з метою отримання прибутку, не пов’язаної з освітньою діяльністю або обслуговуванням учасників освітнього процесу“, — йдеться у повідомленні.

Господарський суд Чернігівської області позов задовольнив у повному обсязі, договір оренди визнано недійсним, орендаря зобов’язали звільнити орендоване приміщення.

Позови, щодо орендування інших приміщень перебувають на розгляді у суді, сказали в пресслужбі прокуратури.

Ухвали суду я ще не бачив, головний бухгалтер мені доповідав, що суд відбувся, начебто орендарів зобов’язали виселитися“, — сказав Олександр Самойленко.

Приміщення гуртожитку здають в оренду декілька десятків років, каже Олександр Самойленко.

Сам проект гуртожитку, він коли будувався, то там і передбачалось, що ці приміщення будуть розташовані. В освітньому процесі вони не задіювались ніколи. З самого початку будівництва, оскільки це центральна площа міста, тому фактично весь час там перебували магазини, або якісь інші заклади. Тобто там весь перший поверх під це був і розрахований“.

Кошти від оренди, університет отримує 50%, інші 50% — отримує фонд держмайна. Їх використовують на благоустрій чи покращення інфраструктури, каже Самойленко.

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, на розгляді в суді перебувають ще два позови прокурорів щодо незаконного використання приміщень державних закладів освіти у Ніжині та Прилуках.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь