Відродити старовинну архітектуру Ніжина: шукаємо архівні фото!

Наше місто гармонійно поєднує в собі сучасність і старовину. Саме в цьому – одна із його родзинок. Особливо цікавий в історичному плані центр Ніжина, з його найстарішою вулицею Гоголя.

Нещодавно відбулася чергова комісія з питань планування відновлення та розвитку Ніжина. Одне з питань стосувалося повернення автентичного вигляду будинків історичної частини міста.

“Є досить багато фотоматеріалів, які дають нам розуміння вигляду будівель центральних вулиць міста, але в більшості вони не повному обсязі відображають архітектуру будинків. Зараз, наприклад, стоїть питання планування зовнішнього фасаду магазину “Подарунки”, ми маємо поки одне фото. Тож хотілося б, щоб і ніжинська спільнота приєдналася до створення, так би мовити, архівної бази історичного вигляду будівель нашого Ніжина” – розповів радник міського голови Сергій Охонько.

Команда “Нежатину“, “Свідомого погляда” та “Ніжинського Вісника” приєднується до спільної мети відродити старовинну неповторну архітектуру Ніжина і готова допомогти у пошуку світлин будівель минулих років.

Зараз мова йде про вулицю Гоголя, Богушевичів, Батюка та площу Франка. Різні ракурси та локації з зображенням будинків, – нас цікавить все!

Але якщо є цікаві історичні фото інших вулиць та локацій Ніжина, то, будь ласка, теж надсилайте їх на електронну адресу svidomy_poglyad@i.ua, або у месенджери на телефон 0681988446 та 0978888857.

Разом підкреслимо історичну унікальність нашого міста!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь