Носівчанка Крістіна Чернова підкорила серце журі Всеукраїнського музичного конкурсу

 

 

 

 

Із дипломом другої премії у своїй віковій категорії повернулася додому після участі у Всеукраїнському відкритому музичному конкурсі імені Левка Ревуцького юна носівчанка піаністка Крістіна Чернова.

Варто зазначити, що  участь у музичному змаганні такого високого рівня, яким серед професійних музикантів вважається конкурс імені Левка Ревуцького, вже саме собою неабияк говорить про досить високий рівень підготовки його учасників та вимоги до них з боку досвідченого, професійного журі. 

Крістана з гідністю пройшла його обласний етап і разом зі своїм педагогом – викладачем Носівської школи мистецтв Володимиром Харчуком підготували чудову академічну програму, яка складається з трьох музичних творів: етюду, сонати-рондо та п’єси. І кожен з цих творів був виконаний дівчинкою бездоганно, на високому  рівні.

Крістіна Чернова  грою на фортепіано почала займатися з шестирічного віку й за чотири роки під умілим наставництвом досвідченого педагога вже досягла неабиякої майстерності.

-Володимире Васильовичу, скажіть будь ласка, музичні здібності Крістіні передалися від батьків чи все таки це копітка праця? – запитуємо у Василя Харчука.

-Я не знаю родового коріння своєї вихованки, – відповідає музикант. – Знаю, що професійно батьки музикою не займаються. А ось Крістіна  до музики ставиться дуже серйозно. Вона дуже наполеглива, працелюбна в цьому плані. Звісно ж, ще дитина, іноді хочеться і з подружками погратися, і відпочити. Натомість підготовка до конкурсу забирала багато часу та зусиль. Та, як бачимо, не марно. До речі,  для вихованців нашої музичної школи це перше таке вагоме досягнення. Готуючись до участі в цьому конкурсі ми хоч і мріяли про перемогу, але були б раді увійти хоча б в десятку кращих серед сорока учасників з усієї України.

Дуже хвилювалися і через значимість  конкурсу та статус його високого журі. Були побоювання і з приводу того, чи зможе стравитися з хвилюванням і сама Крістіна. Але – дівчинка була на висоті: чудовий вихід, вміння триматися на сцені, бездоганне виконання програми. Тому я дуже пишаюся Крістіною і сподіваюся, що в майбутньому вона підкорить журі ще не одного престижного конкурсу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь