Найстаршій жительці Талалаївської громади виповнився 101 рік

 

 

 

 

Мешкає в Безуглівці Любов Яківна Ярмоленко – найстарша жителька Талалаївської громади. Не кожному трапляється нагода прожити вік, а їй випало таке щастя. Хоча й непростим видався земний шлях цієї жінки. Їй довелося пережити страшні періоди: голодомори 1933-го та 1947-го, Другу Світову війну. А ще важкі роки післявоєнної відбудови. І знову війну. Та дочекалася вона становлення незалежності України, зустріне – дасть Бог – і теперішню перемогу. Були в Любові Яківни й інші щасливі моменти. Ну як же без них.

Пише Нежатин.

Не дивлячись на всі життєві виклики, довгожителька зберегла у своїй душі доброту і любов, якими і донині ділиться з чималенькою родиною.

Любов Ярмоленко створила дружню та люблячу сім’ю, зростила та виховала двох довгоочікуваних дочок – Надію та Галину. За всі випробування доля нагородила її чотирма внуками та десятьма правнуками. В них жінка вбачає свій сенс життя.


Сьогодні вона завдячує довгому віку своїй родині, яка щоденно турбується про неї. Чистенька, з білим обличчям, де намальована щаслива старість. Такою вона зустрічала гостей зараз.

І хоча на питання: «В чому полягає секрет її довголіття?» рідні відповідають, що завдяки великому оптимізму та жазі до життя, та чи прожила б довгожителька стільки, аби не піклування дочки Надії та зятя Миколи? З ними вона, як у Бога за пазухою. Отак би кожній(!) людині доживати віку.
Старенька стала першою в Безуглівці із тих, хто перетнув столітній життєвий рубіж. Лише людям із великим серцем і доброю душею вдається прожити стільки років. А 18 червня Любов Яківна відзначила черговий день народження – 101-й!!!

Із цією поважною датою її вітали староста Безуглівського старостинського округу Любов Курило, провідний фахівець соціальної роботи відділу соціального захисту населення Ірина Парубець. Доєдналися до них і голова Ніжинської районної організації Червоного Хреста України Єлізавета Саєнко та фахівець з розвитку Маргарита Пузін. Того дня іменинниця приймала букети квітів, подарунки, теплі, щирі слова вітань. Радості у жінки не було меж.
Слід зауважити, що Любов Ярмоленко – не єдина довгожителька Талалаївської об’єднаної громади. У ній ще проживають люди, яким виповнилося за 90. Залишається побажати нашим довгожителям бадьорості духу, добра, добробуту. І віри – мир у нашій країні настане!

Олександр Василенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь