Верховна Рада ухвалила законопроєкт про доплати військовим

 

 

 

 

Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроєкт про доплати військовим. Цей документ пройшов перше читання 30 травня цього року.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк.

Як і в першому читанні військовослужбовцям щомісячно платитимуть додаткову винагороду у 30-100 тисяч гривень. Доплата виплачується на умовах, у розмірах та в порядку, встановлених урядом.

Доплати строковикам лишили 6000 грн на місяць, а курсантам – 2350 грн на місяць. Теж на умовах, встановлених Кабміном.

Відпустки для військових дають на термін до 30 днів щорічна + до 10 днів за сімейними обставинами. Курсанти зможуть піти у відпустку до 10 днів зимою + до 20 днів влітку.

Військових, яких призвали під час мобілізації не допустять до участі в бойових діях без курсу базової військової підготовки. Мінімальний термін такої підготовки — не менше одного місяця.

Норми, яких не було в першому читанні:

Пораненим, яких визнані непридатними до військової служби та зарахували у розпорядження відповідних командирів, дали два місяці виплат за останньою займаною посадою, а з третього місяця до закінчення розпорядження їм нарахують додаткову виплату 20 100 грн за порядком Кабінету міністрів.

Родинам тих, хто загинув внаслідок поранення передбачена одноразова виплата у розмірі 100 тисяч грн.

Тяжко пораненим на лікуванні, полоненим та зниклим безвісти щомісяця надаватимуть додаткову винагороду у 100 тисяч грн. Мінімальний поріг доплати для інструкторів становитиме 15 тисяч грн.

Щорічну відпустку строковикам збільшили з 10 до 30 днів, а безперервна відпустка на лікування може тривати не більше 4 місяців. Також строковики зможуть за бажанням переходити на мобілізацію.

Бабель

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь