У Ніжині відкрито цифровий навчальний центр

 

 

 

 

Фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA), що має понад 70 років досвіду гуманітарної діяльності, реалізуючи проєкт «Безпечне  повернення до навчання в Україні», у Ніжині відкрила сучасний цифровий навчальний центр.

Повідомляє “Нежатин

Функціонуватиме він, з урахуванням безпекової ситуації та доступності, при міському Будинку дітей та юнацтва, який знаходиться на вулиці Богуна. Це четвертий із п’яти таких центрів, створені фінською організацією для громад області. Є вони в Коропі, Носівці, Бахмачі, а відтепер – і в нас. Найближчим часом центр запрацює в Ічні.

У наших дітей шкільного віку з’явилася можливість надолужити пропущені теми за програмою та здобути нові знання та навички, читати книги, відвідувати творчі розвивальні заняття тощо. Цьому сприятимуть нові меблі, електронне обладнання, настільні ігри, навчальні матеріали, що відповідають вимога і стандартам МОН, а також робота адміністраторів. Все це забезпечила Finn Church Aid. Цифрова класна кімната має ноутбуки і спеціальні комплекти гаджетів SPARK KIT, тому заняття проводитимуться з доступом до усіх необхідних освітніх форм.

На відкритті навчального центру були присутні  міський голова Олександр Кодола, начальник управління освіти Валентина Градобик та безпосередні представники фінської організації. Саме їм і подякував Олександр Михайлович за таку підтримку, яка сьогодні як ніяк актуальна.

Влітку, під час канікули, ніжинські діти корисно проводитимуть свій вільний час. Першій групі школярів (віком 7-10 років) провела заняття у вигляді квесту фасилітатор Олена Школьна. Вона ж і повідомила – центр працюватиме щодня з 9-ї до 18-ї  години. Як пообіцяв директор НЦДЮ Валерій Примаченко, навіть у вихідні дні.

Олександр Василенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь