Зелена зона в Ніжині. Фото

 

 

 

 

Літній сезон в місті Ніжині розпочався з оновлення та будівництв. Зокрема, приводились до ладу тротуарні доріжки та створювались зелені зони відпочинку. Останніх стає дедалі більше, що не може не тішити, адже вони не просто є окрасою міста, а ще й очищують повітря та дають затишок від спеки.

Пише Нежатин.

Одна з таких зелених зон в Ніжині знаходиться в районі зупинки Молодіжна. На цій локації ще ведуться роботи, але вже зрозуміло, наскільки гарно та затишно тут буде – тротуарна доріжка має свій орнамент, зелені саджанці (а з часом могутні дерева) додають форми острівця. Ще один з важливих факторів: на цій маленькій алейці ростуть декілька ялинок, що є на майбутнє запорукою чистого повітря, що важливо для міста.

Вздовж зони відпочинку розміщенні крамниці. Цікаво дізнатися думку місцевих продавчинь про новостворений «зелений оазис».

Ось що ми почули:

«Наше місто розвивається, і це чудово! Воно прагне  відповідати європейським стандартам».

«Справа не тільки в красі, але й в практичності – раніше тут був розбитий тротуар, а зараз це міцна дорога для пішохода».

«Це чудово, що в місті є такі зелені місця, легко гуляти з візком та й діткам дуже подобаються зелені острівці, чудернацькі камінчики…».

Ще один важливий фактор: є  місце для охорони, тобто безпека теж регулюється і в разі чого є куди звернутися в критичних ситуаціях.

А вам подобається?..

Іванна Старостенко
Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь