Учителька з Ніжина під обстрілами написала посібник із української мови

 

 

 

 

Коли навколо гриміли вибухи та обстріли, вона писала посібник із викладання української мови для 5-го класу.

Учителька Тетяна Бутурлим понад 40 днів просиділа без світла та зв’язку. Тричі ховала від росіян у лісі найцінніше: доньку та ноутбуки з усіма напрацюваннями.

Тетяна Бутурлим 18 років працює вчителькою української мови та літератури. 5 років тому заснувала «Школу успіху», де навчає малечу, школярів і викладачів.

Із вторгненням навчання припинилося, а жінка з родиною переїхала з Ніжина до рідних у Бакаївку.

«На жаль, те місце, яке здавалося безпечним, у селі Бакаївка, виявилось досить небезпечним, оскільки там відбувалися основні бої», — Тетяна Бутурлим, директорка освітнього центру «Школа успіху».

У селі зник зв’язок, а за кілька днів вимкнули світло.

«Уявіть життя без світла, телефонного зв’язку. Та ще до всього того точилися запеклі бої під селом. Аж земля здригалася, будинки підстрибували, деякі хати спалили, бо хтось повідомляв про місце перебування ворогів, хтось фільмував жахіття», — Тетяна Бутурлим, директорка освітнього центру «Школа успіху».

Єдине, що допомагало Тетяні долати страх та паніку — любов до української мови. Жінка заряджала ноутбук від бензинового генератора і працювала.

«Я могла працювати на день 3 години, і це мій порятунок. У той час, коли ми працюємо інтелектуально, оці думки про війну, про смерть, про абсурдність буття — вони просто зникали», —Тетяна Бутурлим, директорка освітнього центру «Школа успіху».

Щоразу, коли росіяни йшли на село, жінка хапала найцінніше: дитину та підручники — і бігла до лісу.

«На одну руку брала Кароліну, в іншу — два свої ноутбуки, тому що там усе моє життя, там уся моя багаторічна робота», — Тетяна Бутурлим, директорка освітнього центру «Школа успіху».

Коли Чернігівщину звільнили, Тетяна вирушила додому і була шокована побаченим по дорозі.

«Це був просто якийсь жах. Будинки спалені, купа розбитих фашистських автівок, асфальтована дорога була повністю зіпсована і тепер вона нагадувала просто болото», — Тетяна Бутурлим, директорка освітнього центру «Школа успіху».

Після повернення вчителька безплатно викладала орфографію дітям, які постраждали від війни. А посібник, над яким працювала під обстрілами, разом з колегами видала влітку.

«Любі українці та україночки, вірте в Перемогу, вона обов’язково до нас прийде найближчим часом. Сил, терпіння, мужності та готовності боротися до кінця», — Тетяна Бутурлим, директорка освітнього центру «Школа успіху».

Джерело: ШоТам

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь