Міський голова Ніжина відвідав Францію

 

 

 

 

Сьогодні в Ніжин повернувся міський голова Олександр Кодола, який у минулий вівторок виїхав у Францію по запрошенню на щорічний симпозіум міст Франції від Université De La Ville De Demain (Університет Міст Майбутнього), заснованого Фондом Палладіо.

При поверненні до роботи міського голову чекали все ті ж невирішені проблеми з неякісним ремонтом доріг, наболілі питання комунальної сфери, лікарні, так і незбудовані укриття в школах і дитсадках та, можливо, й багато інших, вже позитивних новин і досягнень, про які йому донесли керівники підприємств та установ.

Олександр Кодола на своїй сторінці в ФБ розповів про деталі поїздки:

«Завдяки плідній співпраці нашої команди з французькими партнерами мав за честь долучитися до роботи саміту в компанії мерів французських міст, міністрів, бізнесменів, архітекторів, будівельників, урбаністів та журналістів провідних медіа.

Українську делегацію представляли також Київ, Львів, Маріуполь, представник парламенту та Посол України у Франції Величезний фокус був приділений ролі Франції і конкретних французьких міст у відбудові України.

Разом з головою асоціації архітекторів Франції Martin Duplantier Architectes представили проект створення реабілітаційного центру в Ніжині. Завданням подібних зустрічей завжди є наголошення на проблемах країн/міст, їх висвітлення та збільшення уваги до міста від потенційних інвесторів. Результатами відповідно стають корисні контакти, які допоможуть у відродженні України та ревіталізації Ніжина, а також нові знання про сучасні європейські стандарти урбаністики». Місто Ніжин з минулого року розвиває партнерські стосунки з французьким містом Сен-Жермен-ан-Ле.

Тож, задля розвитку наших дружніх відносин, ми прийняли пропозицію відвідати з візитом м. Сен-Жермен-ан-Ле, яке славиться не лише своєю величною історією, але й потужними темпами розвитку. Нагадаю, що м. Сен-Жермен-ан-Ле належить до регіону Іль-де-Франс, що взяло на себе зобовʼязання післявоєнної відбудови Чернігівщини.

Під час візиту до Сен-Жермену відбулась офіційна зустріч з мером міста Arnaud Pericard та його командою, а також з представниками української спільноти, що мешкають в цьому чудовому місті. Разом ми обговорили шляхи поглиблення співробітництва між нашими містами та країнами. Восени делегація із Сен-Жермен-ан-Ле також відвідає наше місто з офіційним візитом!».

Тож восени будемо чекаємо французів у нашому гостинному Ніжині.

Детальніше – у наступній статті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь