Ніжинські спортсмени-шахісти відзначили професійне свято. Фото

Міжнародний день шахів відзначається з 1966 року. Ініціатива створення такого свята належить Всесвітній шаховій федерації (ФІДЕ), що була заснована 20 липня 1924 року у Парижі. Цього дня під її егідою проводяться різноманітні тематичні заходи та змагання. 1 листопада 2011 року Постановою Верховної Ради України, “враховуючи вагомі досягнення українських шахістів у змаганнях на міжнародному рівні, з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади і громадських об’єднань до шахового спорту як високоінтелектуального, доступного і наймасовішого виду спорту, забезпечення державної підтримки і розвитку шахів, примноження потенціалу та популяризації шахів серед молоді, зміцнення міжнародного авторитету України завдяки досягненням шахістів” проголошено 20 липня – День шахів в Україні. У 2019 році Генеральна Асамблея ООН також оголосила 20 липня Всесвітнім днем шахів. 

      Чоловіча збірна України 🇺🇦є дворазовим чемпіоном Всесвітньої шахової Олімпіади (2004, 2010), чемпіонами світу (2001), чемпіонами Європи (2021). Жіноча збірна України 🇺🇦є чинним чемпіоном Всесвітньої шахової Олімпіади серед жінок 2022 року.

      Україна є чинним чемпіоном Всесвітньої шахової олімпіади серед жінок 2022 року. 

      З гарним настроєм та високими результатами відзначали своє професійне свято ніжинські спортсмени. Нещодавно у Чернігові завершився чемпіонат України серед шахістів з рейтингом до 2300: Гліб Парфьонов завоював «бронзу» у класичних шахах, Олександр Кулепестін – «срібло» з блискавичної гри, Микола Кожем’яко – чемпіон України серед ветеранів 50+ у класичних та швидких шахах!

     20 липня в ДЮСШШ відбувся міський дитячий турнір з нагоди Дня шахів: 39 учасників. Переможцями стали: I розряд – Олександр Кулепестін, Данііл Малашич, Олександр Пушенко; II розряд – Кирило Поплавський, Дмитро Богдан, Олександр Стеценко; III розряд – Максим Митрофанов, Миколай Славінський, Дмитро Галушко; I юнацький розряд – Володимир Галета, Денис Скалозуб, Владислав Зінченко.

     23 липня у шаховій школі пройшов Відкритий особисто-командний Кубок міста з швидких шахів, в якому взяли участь 42 шахісти з Чернігова, Прилук, Шостки, Куликівки, Носівки, Варви та Ніжина, у томи числі: 2 – МС, 14 – КМС, 19 – I розряд. Було проведено 9 турів за швейцарською системою з контролем часу – 10 хвилин + 5 секунд за кожний зроблений хід. У підсумку в особистому перше місце посів МС Володимир Михальський з результатом 7,5 очок, друге місце – КМС Денис Стеценко, теж 7,5 очок, але гірші додаткові показники, обидва – Ніжин, третє місце – КМС Микола Коломієць з Шостки, який набрав 6,5 очок. У командному заліку : 1 місце – збірна Ніжина, 21,0 очко ( Володимир Михальський, Денис Стеценко, Ігор Рудік, Володимир Примиренко), 2-4 місця – команди Носівки, Шостки та Чернігова, які набрали по 17,5 очок.

Директор Ніжинської дитячо-юнацької спортивної шахової школи – Стражник Юрій Борисович

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь