Що чекає на 11-ту школу та її учнів

 

 

 

 

24 липня в школі №11 м. Ніжина відбулися батьківські збори.

Як повідомлялось ЗМІ та Ніжинської міською радою, за результатами перевірки ДСНС, яка відбулася 17 липня, укриття, яке використовували раніше для дітей, які навчаються в ЗОШ 11 (а саме приміщення церкви) не відповідає вимогам, про які йдеться в листі ДСНС від 30 травня 2023 року, так як не має підвального приміщення.

У батьків одразу виникло запитання, невже відділ освіти не знав про цей лист. Чому, коли до початку навчального року залишилось трохи більше місяця, про нього згадали?

Управління освіти ніжинської міської ради запропонувало батькам наступний варіант виходу з становища, що склалося, організувати навчання дітей у гімназії №13 на таких умовах:

1. Навчання в другу зміну ( однак початок уроків в 11.40, тобто це не повноцінна друга зміна, адже учні 13 гімназії в цей час продовжуватимуть навчання).

2. Підвіз автобусом від 11 школи до гімназії 13 на 11.20/11.30. На хвилиночку одним автобусом 190 учнів!!!

3. Для учнів молодших класів група продовженого дня починається о 8.00, окремо підвіз не передбачено. Це ж о котрій дітям треба прокидатись?

4. Назад автобус відвозитиме учнів о 18.00. тобто, якщо уроки закінчаться в когось раніше, добирайтесь як хочете. Знову ж початкові класи в прольоті.

Про яку безпеку на дорогах може йти мова в такому разі? Зважаючи на те, що всі ми знаємо, як наша місцева влада “дбає” про медицину та освіту, у батьків виникло законне побоювання (навіть впевненість), що таким чином рано чи пізно нашу школу просто закриють, бо на такі умови мало хто з батьків погодиться і вони будуть шукати варіанти навчання в інших школах міста. Наповненість школи в результаті значно зменшиться, що врешті-решт стане прекрасним приводом для наших “реформаторів”, щоб закрити школу.

Звісно, батьки не могли змиритись з таким положенням справ. Крім законного обурення, чому за півтора роки війни не вирішена проблема з шкільним укриттям та чому питання підняли тільки зараз, хоча лист з рекомендаціями ДСНС було оприлюднено ще травні місяці, батьки почали шукати вихід з становища, що склалося. Одним обуренням проблему не вирішиш. Розглядалися різні варіанти.

З’ясувалося, що є можливість обладнати два невеликі укриття, які дозволять організувати змішане навчання дітей у дві зміни. Саме на цьому варіанті і зупинилась батьківська громада. Однак на переобладнання потрібен час, який втрачено. Тому батьки вирішили, що деякий час діти навчатимуться дистанційно.

Тепер все залежить від управління освіти та міської влади, як швидко вони відреагують на рішення батьків та якою мірою сприятимуть його втіленню.

Наталія Рульова

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь