Боротьба з бездіяльністю та корупцією в органах місцевого самоврядування одні з головних напрямків роботи органів обласної прокуратури: результати оперативної наради

 

 

 

 

У Чернігівській обласній прокуратурі проведено оперативну нараду за результатами роботи у першому півріччі 2023 року.

За підсумками наради були визначені наступні пріоритетні напрямки роботи обласної прокуратури у наступному півріччі.

Пріоритетним напрямом роботи з початку повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України залишається протидія кримінальним правопорушенням, пов’язаним зі збройним конфліктом, посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України, колабораційною діяльністю.

Активізація роботи з виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних із корупцією, у тому числі зловживанням службовим становищем службовими особами, незаконним видобуванням корисних копалин, а також незаконним використанням бюджетних та міжнародних коштів, виділених на ремонт житлових будинків, об’єктів цивільної та критичної інфраструктури, що зазнали руйнувань унаслідок військової агресії РФ у Чернігівській області.

Особлива увага приділятиметься бездіяльності органів місцевого самоврядування з приведення захисних споруд для укриття у навчальних закладах у стан готовності.

Наступний напрямок – протидія новим формам посягань на власність, зокрема заволодіння грошовими коштами громадян шляхом імітації реально існуючої допомоги вимушеним переселенцям, є-підтримки, фінансової допомоги державних та міжнародних інституцій, ООН, ЄС, благодійних фондів, банків тощо.

Підводячи підсумки, керівник обласної прокуратури Станіслав Гущесов наголосив на необхідності негайної активізації діяльності органів прокуратури регіону на пріоритетних напрямах та невідкладного вирішення обговорених проблем.

Як результат, учасники наради визначили низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури Чернігівської області на наступний період.

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь