Сергій Охонько: “Чергова брехня – намагання відволікти від реальних проблем громади”

Останнім часом інтернет-мережею підступно розповзаються різного роду фейки стосовно публічної особи, відомої в Ніжині, а саме – депутата міської ради Сергія Охонька.

Один із них базувався на чиїхось безглуздих вигадках, що, ніби то депутат вже більше двох років не сплачує жодних податків до бюджету громади.

Ми провели журналістське розслідування з цього приводу, та поспілкувалися з Сергієм Миколайовичем.

“Чергова відверта брехня, розповсюджена в інтернет мережі та по групам у мережі Фейсбук, є черговим намаганням примітивного тиску на мене та відволікання від реальних проблем громади. При тому, що видалялися всі коментарі з поясненнями та блокувалися люди, які спростовували їх фейки. Робилось це цинічно за для максимального обману громади”, – говорить Сергій Охонько.

Він зізнається, що спочатку не збирався відповідати на витівки та плітки, які розповсюджують «власники ботоферм», про ці закиди про неіснуючий борг перед бюджетом.

“Але, розуміючи, що в цей час маніпулювання податками треба присікати, надав витяг з податкової щодо відсутності заборгованості”.

Довідка про відсутність заборгованості – відповідь на фейки

Але, оправившись, опоненти далі пішли. Хтось просто намалював табличку Ексель та зменшив мої видатки у 8 разів, звинувативши, що я сплатив біля 10 тисяч податків за півроку і що, мовляв, я не наймаю офіційно працівників…

Тож я знову вирішив відповісти офіційними документами та поясненням для людей, яким потрібен не хайп і аби про щось поговорити, а тим, хто хоче знати і розуміти, що є насправді…Тож надаю документи, які підтверджують реальні сплачені податки в розмірі біля 80 тис грн.

При тому , що туристичний збір ще не сплачено, бо він платиться за 2-ий квартал трохи пізніше…Звісно, багато хто скаже, що можна і більше, але я не власник фабрик та заводів, і в своїй системі, як і всі, намагаюсь оптимізувати витрати, але в рамках закону.

Також хочу додати, що в моєму бізнесі беруть участь багато інших підприємців, які здійснюють операційну діяльність різних напрямків бізнесу. Моє ж завдання – знаходити ідеї, віднаходити кошти, будувати, відновлювати та організовувати процеси, в які вже заходять на операційну діяльність інші підприємці та фізичні особи, які також вже від себе сплачують податки.

Тож, шановні власники ботоферм, у цей тяжкий час поливати брудом та займатися незрозумілими бюджетними речами – це прирівнюється мародерству, і в своїх маніпулятивних пошуках правди дивіться не вийдіть на себе самих”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь