ПЦУ не потрібні у своїх лавах колаборанти з МП, які ненавидять усе українське, – вважає митрополит Епіфаній.

 

 

 

 

Немає сенсу говорити про об’єднання з тими, хто цьому відверто противиться, бо має абсолютно відмінні цінності та пріоритети” – про це заявив Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв’ю gazeta.ua, відповідаючи на питання про можливість об’єднання з УПЦ МП.

“У нас не тоталітарна Росія, де може бути реалізоване все, що заманеться вождю, незалежно від думки чи позиції тих, кого це безпосередньо стосується”, – сказав Епіфаній.

Він наголосив, що ПЦУ не потрібні у своїх лавах колаборанти, які ненавидять усе українське: “Ми закликаємо, але нікого не примушуємо й не робитимемо цього в майбутньому. Зрештою, в цьому немає ніякого сенсу. Нам не потрібні у своїх лавах колаборанти, які ненавидять усе українське, чи ті, кому навіть жахіття, спричинені повномасштабним російським нападом, не відкрили очей і не стали поштовхом для переоцінки перебування у складі Московського Патріархату. Тим паче, коли вже є своя, справді українська й автокефальна Православна церква, Церква канонічна й визнана з боку Вселенського Патріархату й інших Церков.

Водночас ми відкриті для тих, хто щиро й віддано хоче служити Богу та своєму українському народу, а не лише маскується й не шукає, як фарисеї, різноманітних безглуздих виправдань власному небажанню поривати зв’язок із “русскім міром”, – наголосив Предстоятель ПЦУ.

Джерело: Укрінформ

Фото ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь