Як ніжинські волонтери рятували тварин після трагедії на Каховському водосховищі

 

 

 

 

Вже пройшло майже два місяці від того дня, як російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Усі ми з тривогою спостерігали, як волонтери з різних куточків України взялися рятувати тварин, що постраждали від цієї катастрофи. Наші ніжинські активісти також не лишились осторонь. Завдяки небайдужим жителям нашого міста було облаштоване місце для тимчасової перетримки тварин та зібрані необхідні речі, придбане харчування. Кожен допомагав, як міг.

Перші 9 тварин привезли з Херсону в Ніжин волонтери з іншого міста, а за наступними вирішили вже їхати наші – ніжинські.

«У сам Херсон їхати не ризикнули, та й навряд чи нас би туди пустили», – розповіла нам Оксана, одна із активісток.

«По тварин їздили зерновозом. Годин 9 чекали біля притулку в Одесі, куди звозили тварин інші волонтери. Дуже вдячні водіям, що нас терпіли, адже треба було зупинятись кожні пару годин, щоб погодувати маленьких щенят та котиків».

Ми поцікавились скільки ж всього тварин було врятовано з Херсонщини завдяки ніжинцям.

«Близько 40 собак і десь стільки ж кошенят і майже всіх розібрали», – кажуть дівчата.

Однак деякі тварини загинули уже після того, як опинились у сім’ях.

«Це були кошенята, так звані «потопельники», яких дістали після тривалого перебування у воді. Таких було десь два десятки, 10 із них вижило, а про решту нас попереджали ще лікарі в притулку, звідки ми їх забирали, що протягом місяця може таке статися, що організм тваринок не справиться».

«Херсонців», як називають волонтерки врятованих тварин, у пункті перетримки лишилось 5. На даний час, крім них, у пункті тимчасової перетримки є кілька тварин з Бахмуту а також місцеві безпритульні тварини, які чекають, поки у них знайдеться господар. Активістки лікують таких тварин, стерилізують та намагаються влаштувати у сім’ї.

На кінець нашої розмови дівчата просили передати від них щиру подяку власнику автостоянки, який надав їм територію для перетримки тварин та усім небайдужим, хто надавав та надає їм допомогу.

Спілкувалась Наталія Рульова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь