Ніжинця обдурили на 22 тисячі гривень

Вчора до поліції звернувся 41-річний мешканець Ніжина, який на популярному сайті безкоштовних оголошень розмістив пропозицію з продажу роликів. З ним зв’язалась покупець і в «Вайбері» відправила посилання нібито для оформлення доставки.

Жінка запевнила, що так буде швидше і дешевше їм обом, ніж оформлювати накладений платіж. Перейшовши за цим посиланням, заявник ввів секретні дані своєї банківської картки. Пізніше, перевіривши баланс, чоловік виявив, що з його рахунку зникло понад 22 тисячі гривень. Виявилось, що посилання було фішинговим (тобто замасковане під справжній сайт). Тож потерпілий, не усвідомлюючи цього, власноруч надав шахраям доступ до свого банківського рахунку.

Наразі чоловік звернувся по допомогу до поліції. Поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. По телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки.

Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Поліція Чернігівської області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь