На Чернігівщині працює равликова ферма: а ви б скуштували?..

У селі Отрохи Деснянської громади Чернігівської області працює равликова ферма. За словами її власниці Наталії САРНАЦЬКОЇ, бізнесу вже п’ять років.

До початку повномасштабної війни розведення равликів в Україні називали доволі перспективним бізнесом. Хоча страви з равликів залишалися для українців незвичними, але в той час чимало людей і прагнули незвичного досвіду. До того ж вітчизняні равликові ферми переважно були орієнтовані на експорт продукції, зокрема до таких країн, як Італія, Франція чи Іспанія, де населенню молюски смакують.

Нині ж справа просувається дуже повільно.

«Торік ми взагалі стали. А цьогоріч трішечки запустилися», — розповідає пані Наталія.

Прогнозують, що цьогоріч на фермі вдасться виростити не дуже багато равликів: кілограмів 200-300. Але остаточно це буде зрозуміло тільки восени.

«Потрібно попрацювати, аби з ікринок виростити равликів. І справа ця починається весною. Маленькими вони їдять рапс, а потім, як мальочок його з’їдає, ми дрібно мелемо зерно кукурудзи і цим кормом підгодовуємо равликів. Головне — дотримуватися технологій», — пояснює власниця ферми.

За її словами, в меню чернігівських кафе чи ресторанів страв із равликів не знайти.

«Давно ресторан «Шишкін» закуповував равликів і там готували делікатеси для гостей», — розповіла власниця ферми.

Вважається, що споживання равликів позитивно впливає на людський організм. Зокрема їх радять їсти для профілактики атеросклерозу, зниження рівня холестерину в крові, укріплення серцево-судинної системи, при захворюваннях печінки, а також людям, які страждають порушенням кальцієвого балансу в організмі.

Джерело: Челайн

#ОТГ_Інформ_Чернігівщина#ДеснянськаГромада

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь