Цвілий матрац, з якого вилазять комахи – “родзинка” одного з укриттів Ніжина

Проблема укриттів у комунальних навчальних закладах Ніжина не просто нагальна на сьогодні, вона настільки загострена, що іноді бракує слів. Немає жодного закладу де б з укриттям було б усе впорядку і де б були виконані всі умови для подальшої їх експлуатації.

А це наші діти! Це наше майбутнє і майбутнє нашої держави і міста!

Сьогодні поговоримо навіть не про саме укриття, а про “Медичний пункт” в одному з укриттів.

Те що побачили представники нашої редакції в одній із гімназій Ніжина керівництво вважає “досить пристойно облаштованим кабінетом”... Насправді ж подібне як ми думали до цього можна було побачити в якомусь постапокаліптичному серіалі від HBO або NETFLIX але… Це звичайне сьогодення Ніжинського комунального закладу освіти!

І над цією “декорацією” на їх думку досить добре попрацювали керівництво та працівники гімназії. Ну а Управління освіти, як справжні “режисери” і “продюсери” серіалу Новий навчальний 2023-2024 рік пустили це неподобство у використання нашим дітям. Хоча тут є дещо – після відвідування укриття громадськими активістами та журналістами, в заклад прибула комісія.

Чи зміниться щось покаже час.

Поки ж трохи детальніше зупинимось на описі “Медичного пункту”.

Відкривши досить пристойні металеві двері, як Аліса, потрапляєш в своєрідну Країну Чудес! Перше що відчуваєш – неймовірний сморід!

“Принюхавшись” починаєш сприймати картинку вцілому…

Бруд, старий пошарпаний стіл, два стільці, один більш-менш пристойний, вологі брудні стіни, замазані нашвидкоруч і ліжко…

Останнє це просто родзинка чи краще вишенька на “торті”!

Ліжко старе, металеве, з іржавими перетинками та пружинами. З нього просто сиплеться! Є матрац… Якщо це так можна назвати. Дірявий, мокрий, брудний з слідами іржі та весь у плямах від фарби. А головне, що з нього сміливо вилазять “кузьки”, тобто комахи!

Матрац прикритий ряденцем і є подушечка… Все неймовірно імпонує між собою і зливається в цілісну картину звичайнісінької халатності!

Як і наскільки зміниться ситуація після розголосу та роботи сьогоднішньої комісії – покаже час! Поки ж маємо те що маємо…

P.S. Піар, відео, оди і обіцянки… В цьому вся наша сьогоднішня Ніжинська влада… Вона – “За майбутнє”, а от НАША ГРОМАДА за справжнє МАЙБУТНЄ, за НАШИХ ДІТЕЙ!!!

Різні бачення, різні шляхи. Порада для влади: добре подумайте за що сьогодні воюють і гинуть батьки цих дітей, яким ви пропонуєте такі умови в укриттях! Бо як і далі з такою ж упевненістю “працюватимете” то розмови і модні гасла про перевиховання тихим звуком затвору автомата може стати реальністю для вас.

Світлана Охріменко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь