На Чернігівщині колишнього сільського голову засуджено за шахрайство та хабарництво

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури суд визнав винним колишнього сільського голову одного з районів Чернігівської області. Йому інкримінували вчинення шахрайства, службове підроблення, одержання неправомірної вигоди, підбурювання до підкупу особи, яка надає публічні послуги.


Вироком суду його засуджено до 5 років позбавлення волі. Також його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах, організаціях, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 2 роки, з конфіскацією майна.

У суді доведено, що посадовець у вересні 2017 року вимагав від директора фермерського господарства компенсацію витрат на оплату послуг оцінювача нежитлової будівлі та виготовлення проекту землеустрою. Комунальне приміщення фермер хотів придбати для комерційних потреб. При цьому сільський голова достовірно знав, що ці послуги мають надаватися за рахунок сільради.

Також він підбурював директора господарства надати неправомірну вигоду – 50 тис грн оцінювачу, який проводить експертну оцінку будівлі. Кошти призначалися за зменшення вартості об’єкту нерухомості.

Експосадовець пообіцяв посприяти у позитивному вирішенні сільською радою питання про оцінку та продаж приміщення. За це хотів отримати 10 тис грн.

Також доведено ще один епізод незаконної діяльності посадовця. Він видав довідку із завідомо неправдивими відомостями про членство особи у формуванні з охорони громадського порядку. Причому достовірно знав, що таке громадське формування не створювалося і не було зареєстроване у встановленому Законом порядку.

За матеріалами Чернігівської обласної прокуратури

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь