Отруїлися в шахті із зерном: стала відома причина трагедії

 

 

 

 

26 вересня в селі Гмирянка Ічнянської громади на місцевому агропідприємстві двоє чоловіків, за попередніми даними, впали у велику оглядову яму. 

Нині у реанімації Ічнянської міської лікарні приходить до тями 43-річний Олександр Крицький. Потрапив у лікарню з попереднім діагнозом «Отруєння невідомою речовиною». Ймовірно, газом.

26 вересня вранці Олександр Дмитрович з напарником вийшли на роботу. Працювали на приватному підприємстві «Гмирянське».  Трагедія сталася в шахті завантаження зерна. На порятунок людей першими прибули рятувальники. Обох чоловіків витягли з шахти. Обидва були без ознак життя.

— Хто поліз першим, вижив, хто витягав, помер. Чому  так сталося? Одному Богу відомо, — міркує Григорій ЯРОШИК, медичний директор Ічнянської міської лікарні. — Вони мали чистити зерно в шахті, як ми зрозуміли зі слів супроводжуючих. Періодично мають це робити. Один поліз і відразу втратив свідомість, другий — Крицький — поліз його рятувати, з ним те ж саме. Отруєння невідомою речовиною. Метаном, можливо. Таке буває, коли в погріб з картоплею людина залазить. І не повертається, бо втрачає свідомість.  А, може, інша причина. Якщо сушка топиться газом, то можливий витік газу.

Авторка: Тамара КРАВЧЕНКО, “Вісник Ч”    
Джерело: Час Чернігівський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь