У селі на Ніжинщині вогонь знищив усе — хату, худобу, машину, тракторець

Третього жовтня опівночі в селі Богданівка Лосинівської громади Ніжинського району згорів будинок, гараж, машина, худоба 70-річного Петра Пащенка. Господар встиг врятуватися, ухопивши з собою лише документи.

— Почалося з гаража, він посеред  двору. Там стояли машина «ВАЗ-2107» та тракторець. Далі вогонь миттєво перекинувся на літню кухню, будинок та хлів. Живцем згоріли дві свині, кізочка, кури. Трохи поплавився сайдинг і в сусідів. Добре, що хоч на інші будинки не перекинулось, вітер дув в інший бік. Тушили дві пожежні машини, з Лосинівки і Ніжина. Люди з відрами бігали, — журиться Ліна БІДА, староста Перемозького старостинського округу, куди входить Богданівка. — Увесь двір чорний, суцільне згарище. Нічого не врятували. У старостаті зараз збираємо кошти, щоб купити йому житло. Тисяч 50-60 гривень треба. Також люди приносять одяг постраждалим.

Головне, що сам уцілів. Але він важко переживає це все.  Не хоче жити, — печалиться Яна КОЛІСНЮК, родичка постраждалого. — На проводку не схоже. Дідусь пам’ятає, як виходив з гаража і вимикав рубильник. Тому займання від електрики відкидає. Петро трудяжка. Усе, що згоріло, нажите мозолями — будинок, господарство, машина, трактор. Мав усе, в одну мить залишився без нічого.

Стали наживатися на нашому горі і шахраї, коли опублікувала картку для збору. Дзвонять мені постійно. То зайдіть у додаток, то натисніть кнопочку, аби переказ зробити. То якісь невідомі фонди хочуть допомогти, тільки треба, щоб картка і телефон були поряд, — обурена Яна. — Знаю я таких. Мене не проведеш.

— Хто приютив Петра Григоровича?

— Поки тимчасово живе у другої жінки. Вони не розписані, зійшлися нещодавно. У нього померла дружина, у неї чоловік. Але в неї свої діти, старенька мати. Він там ніхто. Хочеться назбирати і купити йому житло в гарному стані. Єдиний син Петра зараз на фронті.

— Може, підпал був? — перепитала в Ліни Михайлівни.

— Дідусь наче ворогів у селі не має. Спокійний, з односельцями живе мирно.

* * *

З початку року в області сталося 1688 пожеж. Тоді як за аналогічний період минулого року — 2153. У пожежах загинуло 46 людей, врятовано — 15.

Авторка: Ольга САМСОНЕНКО, “Вісник Ч”

“Час Чернігівський”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь