Книга про спорт з автографами видатних олімпійців

Її разом з іншими подарунками подарував колективу ДЮСШ народний депутат України Валерій ЗУБ з нагоди 40 річчя відкриття у Носівці спортивної школи

На ювілейні урочистості з нагоди 40-річчя відкриття у Носівці дитячо-юнацької спортивної школи народний депутат України Валерій Зуб завітав з багатьма подарунками та презентами. В їх числі й ось ця прекрасно ілюстрована книга «Олімпійське сузір’я України», написана видатним українським легкоатлетом і до недавнього часу президентом НОК України Сергієм Бубкою та президентом Олімпійської академії України Марією Булатовою.

Унікальність книги не у презентабельності виданні й навіть не в тому, що її можна вважати справжньою вітчизняною спортивною енциклопедією, оскільки тут вміщено всю історію українського олімпійського руху та розповіді про наших відомих тренерів і їхніх вихованців, починаючи з XV Олімпійських Ігор, що проходили в Гельсінки у 1952 році, й до наших днів. Вона – з дарчими написами.

У ній зібрані побажання для наших юних спортсменів – вихованців ДЮСШ від відомих та знаменитих на весь світ спортсменів- біатлоністів Миколи та Жанни Зоц, Дмитра Митрофанова, Андрія Дериземлі, Валентини Цербе-Несіної, Олени Костевич та Олени Хвостенко, Ольги Бібік, Ігоря та Світлани Чередінових.

Спочатку цей подарунок вирішили віддати кращому серед переможців ювілейного легкоатлетичного турніру, який зібрав того дня тут юних спортсменів багатьох громад не тільки Ніжинщини. Утім, порадившись, Валерій Олексійович з директором ДЮСШ Миколою Тертишником вирішили, що нехай цей подарунок залишиться у ювілярів. Не тільки для того, аби зайняти почесне місце на стенді серед почесних спортивних нагород, зібраних вихованцями та тренерами закладу за всі ці роки.

Нехай якомога більше вихованців залюбки та з інтересом гортають цей ілюстрований подарунок – дивись, у якомусь з наступних видань про видатні перемоги наших українських спортсменів колись з’являться і їхні фото.

Катерина Гавриш

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь