Як на Ніжинщині врятували гагару

Історія, яку повідала нам староста Перемозького старостинського округу Ліна Біда, повчальна і водночас зворушлива. Вона вчить любити птахів, закликає вивчати таємниці живої природи й захищати її, розвивати непримиренне ставлення до жорстокості, а то й садизму.

А все почалося з вечірньої доби, коли небо над селом Перемога затягнули осінні посивілі хмари. Тоді й донісся з високості тривожний крик пташки. Ніхто з жителів села не міг пояснити, що це за незвичайна поведінка пернатого? І взагалі, до чого цей галас? Чи не на якесь лихо він?!

На ранок людська тривога розвіялася. Все стало зрозумілим, коли на подвір’ї місцевої жительки Валентини Маслакової виявили ту ж саму крикливу добродійку. Нею виявилася – гагара з пошкодженою ніжкою.

Водоплавний птах, як бачите, мешкає і в наших краях. Ще про одну особливість винуватця події— він має пронизливий, шумний крик, який може поширюватися на сотні метрів. Не випадкового й почули його перемозьці.

Долю непроханої гості вирішив Василь Семенок, місцевий житель, який став свідком події. Не гаючи часу, він взявся за справу, і гагара щасливо потрапила у нашу столицю до приватної ветеринарної лікарні, де й одержала необхідну допомогу.

Історію можна завершити. Але ніяк не виходять з голови мешканці села. Їх небайдужість і уболівання, доброта і милосердність. Дякуючи їхній турботі, птах залишився жити. Так і мусить бути. Адже, всі ми — люди!

Микола Борщ

Вісник Лосинівської громади

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь