Що треба знати про монтаж покрівлі

Покрівельними роботами завершують будівництво будівель, тому саме на цьому етапі важливо точно слідувати технології монтажу покрівлі та рекомендаціям стосовно використання того чи іншого матеріалу. Монтаж покрівлі – дуже відповідальна справа, тому її варто довіряти професіоналам у будівництві дахів. Від якості виконаних робіт буде залежати:

  • термін служби даху,
  • його зовнішній вигляд,
  • витрати на ремонт та обслуговування.

Про основні помилки при монтажу покрівлі

  1. Досвід та професіоналізм виконавців. Найчастіше негативно впливає на якість змонтованого покрівельного матеріалу недостатня кваліфікація монтажників, особливо це стосується випадків, коли монтаж виконується власноруч домовласником в цілях економії на даній статті витрат. Якщо ви ніколи не виконували подібні будівельні роботи, краще не ризикуйте, бо потім заплатите ще більше за ремонт та передчасну заміну покриття.
  2. Якість покрівельного матеріалу. Недоліки покрівельного матеріалу теж можуть внести свій вплив на те, яким буде дах. Обираючи недостатньо якісну продукцію, домовласник має розуміти всі ризики – а це можуть бути недоліки зовнішні, протікання даху, проникнення вологи в простір під покрівлею.
  3. Умови експлуатації. Також бувають випадки, коли обирають матеріал для даху без урахуваннях умов клімату, активності сонця та кількості опадів у регіоні. Всі ці фактори мають бути враховані, коли ви купуєте покрівельне покриття.

Дізнайтесь, що включає в себе прайс на покрівельні роботи, щоб зрозуміти, які статті будуть стосуватися вашого будівництва. Для більш точних прорахунків ви завжди можете звернутись в компанію С-Кровля. Головне зрозуміти взаємозалежність між тривалістю та якістю служби даху із тим, як виконується монтаж покрівлі.

Про будівництво покрівлі

Якщо мова йде про будівництво з нуля, тоді це зведення стропильної системи згідно проекту. На даному етапі створюється основа даху, в залежності від складності будови якої треба правильно обрати покрівельне покриття. Якщо це складні елементи, то віддайте перевагу гнучким покриттям.

Для існуючих конструкцій є декілька варіантів розвитку подій – демонтаж та створення з нуля дахової споруди, або ж монтаж покрівельного покриття поверх існуючого. Про переваги та недоліки кожного з цих варіантів більше вам розкажуть фахівці з монтажу компанії С-Кровля.

Послідовність монтажних робіт виглядає наступним чином:

  • створення каркасу майбутнього даху та монтаж обрешітки,
  • укладання ізоляційних матеріалів,
  • монтаж покрівельного покриття та допоміжних елементів,
  • установка водостоків.

Роботи мають виконуватись в суху погоду, також є перелік інструментів, якими можна працювати з металевими матеріалами задля збереження їх цілісності. Всі етапи мають виконуватись в суворій послідовності, щоб уникнути в майбутньому проблем із експлуатацією будівлі.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь