Уродженку Ніжина Ірину Гатун внесли до «Миротворця». За невдалий жарт про Скадовськ

 

 

 

 

Акторка студії 95-го Кварталу та учасниця новорічного шоу Ірина Гатун оскандалилася на всю країну – через невдалий жарт про Скадовськ. 

Ніжинка-акторка в одному з номерів зіграла переселенку з тимчасово окупованого росіянами Скадовська, яка переїхала на Закарпаття та намагається спілкуватися українською.

Під час спілкування жінка перекручує слова, надаючи їм начебто “жартівливого” звучання.

На запитання про те, чому раніше говорила російською, героїня пояснює, що вона “сіСькадовська!”, тобто зі Скадовська, та все життя “разговорювала на росіянському язику”.

У відповідь на жарт міський голова Скадовська Олександр Яковлєв закликав режисерів “Кварталу 95” попросити вибачення перед українцями.

Головна редакторка херсонського видання “Кавун.City” Євгенія Вірлич також подала на “1+1” скаргу до Комісії з журналістської етики. 

Внесли до “Миротворця”

Також Ірину Гатун внесли до бази «Миротворця» – через відвідини окупованого Криму, акторка туди їздила на йога-ретрити аж до 2019, та за номер у шоу Кварталу.

Ірину Гатун внесли до "Миротворця"

Згодом актриса принесла свої вибачення, опублікувавши відео на своїй сторінці в інстаграмі. Але у своєрідний спосіб.

«Суть номера була в тому, що українці зобов’язані говорити рідною мовою”, – повідомила акторка на відео, опублікованому на сторінці в Instagram.

Зокрема, вона звернулася до українців, кого б міг образити її образ на сцені. Однак, тих українців, які писали гнівні коментарі на її адресу – акторка прирівняла до … путіністів.

“Перед тими, кого це образило, я прошу вибачення щирі. Але тим проплаченим тварям, які спеціально піднімають хейт, я хочу сказати, що ви та ваш Путін – х*йло”, – додала Гатун.

У фейсбуці на сторінці Ірини Гатун також зазначено, що вона родом з Ніжина, про це також згадує і її профіль на «Миротворці». Акторка закінчила ніжинську гімназію #3. Згадує на сторінці про Ніжин і сама Гатун.

Ірина Гутун родом із Ніжина
Ірина Гутун родом із Ніжина

Також стосовно Гатун прокотилася хвиля кенселінгу (культура відміни). У Культурному кластері «Краків» у столиці повідомили, що у зв’язку з останніми подіями вистава 12 січня «ГАТУН…ПРО СЕБЕ…ПРО ВАС… І ПРО ЧАС!» за участі актриси Ірини Гатун скасована.

«Культурний кластер Краків вимушений розірвати угоду з театральною студією імпровізації «Чорний квадрат» на проведення театрального заходу через моральні аспекти», – повідомили у культурному центрі.

Час Чернігівський” 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь