Новорічні подарунки для Нікитки тепер чекатимуть, доки мине 40 днів по таткові

30 грудня вдень росіяни обстріляли місто Семенівку, центр громади. Було близько 19 ударів по центру з реактивних систем залпового вогню. На вулиці Сотниківська загинув 32-річний Олег Грузький. Чоловік ремонтував машину біля гаража.

— Брат збирався в Холми до сина і дружини, — згорьована Оксана Грузька, рідна сестра Олега. Живе в Семенівці. — Коли Семенівку почали обстрілювати, цивільна дружина Олега Вікторія Тарасенко з чотирирічним сином Нікитою (Грузьким) виїхали в Холми.

Їх відвіз до матері Віки, подалі від обстрілів, — продовжує Оксана. — Олег залишився в Семенівці. У нього тут робота — працював на пилорамі в Островського.

Я того дня якраз перед обстрілом поверталася з центру. Розмовляли з Олегом по телефону, він запросив на каву. Кажу: «Ні, не прийду, бо діти вдома чекають».

Прийшла додому, а через якісь пів години мені зателефонувала мати… І я побігла.

Олег ремонтував свій «Опель». Якраз отримав запчастини на «Новій Пошті». Він старався все зробити, щоб назавтра вже їхати до дитини. Хотів зустрічати з ними Новий рік.

Мати з батьком були в хаті. Коли стався перший приліт, десь на початок вулиці, Олег теж забіг у хату. Пересиділи, подумали, що обстріл закінчився. Брат вийшов знову до машини, що стояла біля гаража. І тут вдарило прямо в гараж. Вибуховою хвилею його відкинуло.

Олега знайшли за стогоном. Він вдихнув два рази і все…

У морг у Сновськ тіло возила я. Сергій Деденко, мер Семенівки, дав машину. Треба було їхати комусь з родичів, а мати так плакала, що судини в очах полопалися. Досі відійти не може, не їсть. Олег помер у неї на руках. Він був меншим сином, молодший за мене на два роки.

Один уламок витягли у брата з голови, ще два були в тулубі. Сказали, там живих органів не залишилося, цілих. Усе нутро побило. Я й сама бачила, що на спині багато крові.

Подарунки для синочка — робот у коробці, цукерки, новорічні ріжки оленя — стоять у хаті. Кажуть, доки 40 днів не мине, віддавати не можна.

Поховали Олега Грузького в Семенівці 1 січня, біля бабусі.

Усього 30 грудня в Семенівці постраждало 30 житлових будинків та господарчих будівель. Були прильоти на територію колишнього дорожнього відділу.

Олена Гобанова, Вісник Ч

Фото надане сестрою

На зображенні може бути: 1 особа та капелюх

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь