Пішла в засвіти 93-річна жителька Ніжинщини

 

 

 

 

Учора, 15 січня 2024 року, відійшла у вічність найстаріша корінна жителька села Холявки (Вертіївська громада) Роговець Марія Іванівна.

Народилась  Марія Іванівна 14 березня 1930 року, весною їй  мало виповнитись 94 роки.  Працювала ланковою в колгоспі, потім на відгодівлі телят, перед пенсією працювала біля свиней.  Завжди тримала господарство. Навіть у такому поважному вже поважному віці допомагала доньці по господарству. 

У виданні «Ніжинський вісник» писали про Марію Іванівну:

«Село Холявки Ніжинського району – кожного разу, заїжджаючи сюди, привітно посміхаючись мене зустрічає одна старенька бабуся, яка сидить на «кладці», вигулює курей. Завжди вітається, хто проїжджає, і залюбки вступає в розмову поринаючи в спогади, бо дуже вже рідко трапляються співрозмовники, які бувають тут. І слухаєш все з цікавістю, адже такої інформації ти не знайдеш на жодній вікіпедії: найстаріша, корінна жителька села, яка народилась і все життя тут проживає. Заїжджаю поспілкуватись. Застаю її за звичною буденною справою – вигулом курей».

Проживала Марія Іванівна з дочкою Ганною та зятем Миколою.

Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити біль, коли зупиняється серце найріднішої людини, яка віддавала всю свою любов, підтримувала та завжди знаходилася поруч. Сьогодні, у цей важкий час, ми разом з Вами низько схиляємо голову у скорботі. Сумуємо та підтримуємо рідних у важку годину.

 Нехай опіка Всевишнього полегшить гіркоту втрати найдорожчої для Вас людини, а наші молитви та щирі співчуття полегшать родинне горе.

 Світлий, добрий спомин про Марію Іванівну  завжди житиме в серцях рідних, односельчан, усіх, хто її знав, любив і поважав.

Вічна пам’ять та Царство Небесне!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь