Фотографу Олександра Кодоли хочуть подарувати квартиру за рахунок бюджету (інтерв’ю з депутатом)

 

 

 

 

Персональному фотографу мера Ніжина Олександра Кодоли, який працює начальником підрозділу утримання парків і скверів та озеленення територій КП «ВУКГ» Ярославу Білану,  за рахунок бюджету Ніжина хочуть подарувати квартиру – таку заяву зробив депутат Ніжинської міської ради Андрій Гомоляко на черговій сесії.

Ми поспілкувались з депутатом, щоб дізнатись усі подробиці.

Ярослав Білан на початок повномасштабного вторгнення обіймав на КП «ВУКГ» дві керівні посади – безпосередньо свою, та виконував обов’язки відсутнього працівника, який вступив до лав ЗСУ – Андрія Гомоляко.  На той час, як місто було в оточенні, Ярослав отримував дві зовсім немаленькі зарплати (до речі, нова посада  передбачала бронювання від мобілізації –  такий от бонус до додаткової зарплати), і в той же час протягом двох місяців, коли місто було в оточенні, він був відсутній на робочому місці – втік з оточеного міста та переховувася в Ічні. І навіть звільнив  посади працівника, який запропонував йому приїхати, і керувати на місці, а не з підвала.

10 вересня повинна була відбутись сесія. Перед сесією до Андрія Гомоляко потрапила заява Ярослава Білана з проханням виділити йому безкоштовно квартиру. Андрій був дуже здивований, адже Ярослав не займає посаду нижчого рівня, яка дає право на отримання квартири, він не двірник, не медик, не учасник бойових дій чи пільговик, та й особливих заслуг перед громадою він не має ніяких, хоча його і позиціонують як громадського діяча. Ну хіба що в період передвиборчої кампанії Ярослав Білан був особистим фотографом Олександра Кодоли, коли той висував свою кандидатуру на посаду мера Ніжина.

Крім того Ярослава Білана з Олександром Кодолою пов’язують родинні зв’язки, – Ярослав і наш мер мають спільного кума. Крім того, Андрій Гомоляко не виключає наявність родинних зв’язків Ярослава із заступником міського голови Сергієм Смагою. Саме Смага лобіює питання виділення квартири Білану. Дружина Ярослава на даний час переживає стрімкий кар’єрний зліт, їй навіть пророкують в майбутньому місце заступника Кодоли.    

Ось така «громадська діяльність». В той час, як багатодітні сім’ї, ветерани та інші вразливі категорії чекають на отримання житла, а ті самі лікарі та освітяни йдуть у відпустки за свій рахунок, бо не вистачає на зарплати, деяким достатньо мати потрібні зв’язки, щоб отримати за рахунок бюджету квартиру.

Отже, напередодні сесії Андрій Гомоляко дізнається, що «громадському діячу» Ярославу Білану планують виділити квартиру. Він звернувся за роз’ясненнями до  управління комунального майна та земельних відносин, де йому підтвердили, що дійсно ця заява стоїть на розгляді і готуються відповідні документи.

Розуміючи, що громаду вкотре хочуть надурити та таким чином пограбувати, лишивши можливості тих, хто дійсно на це заслуговує, отримати житло, Андрій Гомоляко звернувся до всіх безпосередніх учасників цієї афери (Олександра Кодоли та інших посадовців), заявивши, що не дозволить такого свавілля, та надасть цьому максимального розголосу. Зважаючи на це, рішення про надання квартири на вересневій сесії не було прийняте – квартиру отримали медики, на яких, до речі, і розрахована програма надання житла.

Однак, Андрію Гомоляці стало відомо, що команда Кодоли не полишила намірів віддячити фотографу, і планується знову піднімати це питання.

Зважаючи на той вплив на рішення багатьох депутатів, які мають Олександр Кодола та його заступники, комусь надаючи преференції, або застосовуючи інші методи впливу, цілком ймовірно, що цього разу це питання буде вирішене на користь Ярослава Білана. Саме  тому необхідно надати цій справі розголосу, що і зробив депутат Гомоляко на черговій сесії та погодившись дати нам інтерв’ю.

 Депутат зазначив, що влада не цурається ніякими методами, намагаючись здійснити на нього тиск. Для цього здійснюються та готуються різні провокації, які мають намір дискредитувати його в очах громадськості та позбавити робочого місця, звільнивши його для ставленика Кодоли.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь