Хронічний пієлонефрит: як лікувати

 

 

 

 

Нирки — дуже важливий орган у нашому організмі, вони забезпечують сталість електролітного балансу, правильну роботу серцево-судинної системи та багато інших процесів. Поява запалення в них може бути небезпечною для життя. Тому дуже важливо вчасно проходити лікування й запобігати загостренню.
Так, наприклад, хронічний пієлонефрит характеризується запаленням чашково-лоханкової системи нирок, що без належного лікування може розповсюджуватися на паренхіматозну частину органу й призводити до серйозних ускладнень. Досить ефективними для лікування хронічного пієлонефриту є рослинні засоби, такі як Уролесан, Канефрон, Тринефрон, Нокамен. Переглянути їх можна за посиланням: https://anc.ua/.
Image

Чому виникає хвороба

Хронічний пієлонефрит є наслідком перенесеного гострого, що був невчасно діагностований або не до кінця вилікуваний.
Головною причиною появи запалення в чашково-лоханковій системі нирок є бактерія Ешерихія колі. Вона провокує гостре запалення, що супроводжується:

  1. болем у попереку;
  2. змінами в сечі;
  3. неприємними відчуттями під час сечовипускання;
  4. підвищенням температури тіла.

Якщо невчасно було надано допомогу або неправильно підібрано антибактеріальні засоби, захворювання переходить у хронічну стадію. Для неї характерні:

  1. зміна форми чашково-лоханкової системи та її деформація;
  2. зміна періодів ремісії та рецидивів.

Доволі часто хронічний пієлонефрит може протікати безсимптомно та виявлятися під час рутинного проведення ультразвукового дослідження чи здачі аналізу сечі.
Image

Методи лікування

Основна мета терапії — запобігання загостренню та якнайшвидша ліквідація рецидивів:

  1. Боротьба із загостренням — приймання антибіотиків. Здебільшого — Левофлоксацину. Ешерихія наразі найбільш чутлива до цього препарату. Також для усунення рецидиву приймають уроантисептики: Фурамаг, Нітроксолін.
  2. Профілактика рецидивів. У ролі профілактичного лікування, що призупиняє прогресування хвороби та перешкоджає загостренню, використовують фітопрепарати: Нокамен, Канефрон, Тринефрон, Уролесан, переглянути їх можна за посиланням: https://anc.ua/product/urolesan. Тривалість курсу — від трьох до шести місяців.

Немедикаментозні методи

Дуже важливим є дотримання рекомендацій щодо зміцнення загального стану здоров’я. Це головний профілактичний захід, що мінімізує майбутні загострення. До них належать:

  1. Уникнення переохолодження.
  2. Нормалізація харчування.
  3. Корекція рівня глюкози, холестерину та інших життєво важливих показників.
  4. Контроль ваги тіла.
  5. Контроль рівня артеріального тиску.
  6. Оптимальна фізична активність.

Ці зрозумілі методи допоможуть покращити загальний стан організму та запобігти не тільки загостренню хронічного пієлонефриту, а й розвитку інших хвороб.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь