Вона не тільки бачила красу, а й творила її власними руками

Таміла Ященко – талановита неперевершена майстриня з миловаріння, людина з величезним щирим серцем, яку знали не тільки в місті Ніжині та районі, а й далеко за його межами і навіть за кордоном. 

 Її вироби мали велику популярність. Вона іноді, просто, не встигала їх робити. Мило різних форм і різновидностей косметичне і лікувальне,  шампуні, скраби, креми, сухі парфуми, маски, ляльки ручної робити, вироби з шкіри, пап`ємаше та багато іншого. В неї були золоті руки, за щоб вона не взялась, все їй вдавалось. Таміла  мала  звання «Народний майстер м. Ніжина з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва». З 2012 по 2016 рік Таміла була керівником любительського об`єднання майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Дивосвіт», яке діяло при музеї М.П. Кирпоноса. Саме вона змогла об`єднати творчих людей з усіх куточків Ніжинщини для проведення виставок, благодійних акцій, майстер-класів. Також виставки майстрів завжди прикрашали масові заходи, брали участь у районних, міських, обласних, Всеукраїнських фестивалях та виставках. Мала багато грамот та подяк.

Таміла проводила  майстер-класи з миловаріння для дітей: в школах, садочках,  на пришкільних майданчиках, дитячих таборах відпочинку. Відповідально ставилась до своїх обов’язків. Вона завжди поспішала на допомогу, підтримувала і з розумінням ставилась до будь якої життєвої ситуації.

Таміла робила чудові сувеніри на замовлення. Одного разу ми замовили їй 1.5 кілограмовий брус мила з фотографією ювілярки. Це був шедевр! Не менш вражаючим був брус мила із зображенням на йому портрету Першої Народної артистки України  Марії Заньковецької. Богдан Бенюк, який був присутній на ювілеї видатної нашої землячки – високо оцінив майстерність Таміли Ященко і як результат накупив багато видів духмяних брусочків.

Не менш вражаючими були її  букети квітів з мила, це неперевершені тюльпани, троянди, жоржини, ромашки і багато іншого. Її роботами захоплювались, користувались із задоволенням, купляли на подарунки. В її було стільки планів і мрій…

Їй би жити ростити донечку, займатись творчістю але … Так рано  її забрала жорстока і несправедлива смерть. В ніч з 8 на 9 березня Таміла відійшла у вічність…

29 березня Тамілі Ященко виповнилось би 50 років.

Неможна описати і передати ті почуття, які вирують в душі… Сум, біль, розпач.  Як страшний сон…

Спочивай з миром! Царство небесне!

Вічний спокій твоїй душі!

Підготувала Марина Ігнатенко

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь