На Носівщині відкрили Меморіальні дошки трьом захисникам

Наш обов’язок – пам’ятати!.

Традиція вшановувати пам’ять життєвого та бойового подвигу земляків, які загинули , відстоюючи незалежність та територіальну цілісність рідної держави у нашій громаді народилася з початком російсько-української війни, ще 10 років тому. На жаль, повномасштабна кривава бійня, яка триває третій рік, по всій лінії фронту забирає життя наших захисників. Кожна втрата- болюча, відгукується гіркотою і довічною скорботою не лише у серцях рідних, а й усіх земляків.Не може бути інакше, не можна змиритися з тим, що проводжаємо в останню дорогу 20-30-річних юнаків, трохи старших, які стали Героями, які не побоялись взяти до рук зброю, дивитися в очі ворогу і смерті.

Героями не народжуються, ними стають, гартуючись в бою, прикриваючи собою побратимів, рятуючи мирне населення,демонструючи найвищу межу жертовності – віддаючи власне молоде життя.

На жаль, немає таких слів утіхи чи розради, аби стишити біль чи повернути радість і спокій у серця матерів і батьків, дружин, дітей, рідних, які у цій проклятій війні втратили найдорожчих. Бо їх більше не повернути.

З цим горем всі вчаться жити далі … і берегти світлу пам’ять про наших Героїв. Їхні фото на Стеллі пам’яті у міському парку, на їх честь називаємо вулиці, встановлюємо на фасадах навчальних закладів Меморіальні дошки.

Так, цього тижня урочисто і скорботно відкрили Меморіальні дошки трьом захисникам: носівчанину Назару Утві – на фасаді міського ліцею №1, Юрію Приходьку – на фасаді Володьководівицького ліцею та Дмитру Трухану – на фасаді адмінбудівлі Держанівського старостинського округу.

Заходи зі сльозами на очах,бо плаче й душа і в рідних, і в представників місцевої влади, але ми всі маємо бути вдячними і пам’ятати, якою ціною маємо можливість жити, працювати, зустрічати кожен новий день.

Вічна і світла пам’ять полеглим Героям!

Сили, мужності і витримки рідним долати свій біль і вірити, що наші Герої стали доблесними воїнами війська Небесного.

Герої не вмирають доти, доки ми їх пам’ятаємо…

Пресслужба Носівської міської ради

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь