Ніжинський терцентр вкотре об’єднує різні покоління

 

 

 

 

У світі вже давно відома практика об’єднувати центри, де проводять своє дозвілля літні люди та заклади, що піклуються про дітей, які потрапили у складні життєві обставини.

Подібні заходи дозволяють отримати дітлахам той досвід любові та ніжності, якого вони були позбавлені в силу незалежних від них обставин, а літнім людям – віддати ту безмежну любов, яка є в їхніх серцях тим, хто цього конче потребує.

Цю практику запозичив Ніжинський територіальний центр соціального обслуговування, який вже багато років допомагає людям літнього віку не втратити навички соціалізації та дозволяє їм тримати руку на пульсі повсякденного життя.

Терцентр вже не вперше у своїх стінах об’єднує відвідувачів та вихованців соціальних закладів – Ніжинського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та Ніжинського територіального центру соціального обслуговування.

На честь свята Дня соціального працівника, яке відзначається в першу неділю листопада у Ніжинському територіальному центрі соціального обслуговування зібралися відвідувачі та гості аби поздоровити один одного.

На гостини завітали також інші заклади, що спеціалізуються на соціальній допомозі вразливим верствам населення.

Ніжинський центр соціально-психологічної реабілітації дітей на чолі з директором Марієтою Слюсаренко не лише показав цікаву та креативну постановку всім відомої казки «Ріпка», а ще й залучив до виступу відвідувачів терцентру – людей поважного віку. Також дітлахи з центру реабілітації влаштували цікаві ігри для всіх присутніх.

Сказати, що подібне дійство сподобалось всім та принесло багато радості – це нічого не сказати – це дійсно було свято єднання поколінь!

Наостанок дітлахи отримали солодкі подарунки від «Спілки Самаритян України» Чернігівське об’єднання (голова Ірина Балакірєва), а вручила подарунки Інесса Шаповалова директор Ніжинського територіального центру соціального обслуговування.

Також на свято завітали працівники та ветерани соціальної роботи Ніжина. Зокрема працівники центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів ніжинської міської ради (директор Т.С. Кісельова) та соціальні працівники, які піклуються про одиноких пенсіонерів Ніжина.

Для всіх присутніх виступав Ансамбль народної пісні «Калинове намисто» (художній керівних – Юрій Дворнік), пісні та гуморески колективу викликали сльози радості навіть у дітлахів!

В кінці святкування Інесса Шаповалова, директор Ніжинського територіального центру соціального обслуговування зазначила: «Завдяки єднанню двох поколінь, їх енергії, наснаги та любові золота життєва осінь дійсно постала перед присутніми у всіх її яскравих барвах. Сподіваємось, що такі зустрічі стануть доброю традицією…»

Підготувала Лілія Журко

фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь