За кошти Громадського бюджету у Ніжині реалізували культурний проект

 

 

 

 

16 листопада у Ніжинському Будинку дітей та юнацтва відбулася урочиста презентація ПОЛІВАЛЕНТНОЇ АКТОВОЇ ЗАЛИ “МІКС” (Міський Інтерактивно-Креативний Соціопростір), облаштування якої відбулося за кошти Громадського бюджету Ніжина (сума – 400 тис. грн.) Поточний ремонт та модернізацію актової зали НБДЮ провели з метою створення комфортного багатофункціонального, універсального (полівалентного) простору для організації інтерактивних, пізнавальних, розважальних, урочистих та концертних заходів, учнівських, батьківських та педагогічних форумів, реалізації культурно-просвітницьких потреб громади за допомогою сучасних аудіовізуальних технологій.

 

Тепер є нове звукове та світлове обладнання, відеопроектор, а головне – переобладнана сцена та відремонтована актова зала.
«Зала змінилася. Сьогодні звук, світло на рівні професійних, що дає можливість юним артистам триматися на сцені, як професіоналам, і готуватися до концертів на професійних сценах. Але зупинятися не будемо, в планах – заміна вікон, придбання занавісу для сцени, заміна передніх рядів сидінь на пластикові. В цьому заручилися підтримкою міської влади», – підкреслив у своєму виступі директор Будинку дітей та юнацтва Валерій Примаченко.

Він також подякував усім, хто долучився до реалізації та підтримки проекту та вручив подяки: депутатському корпусу Ніжинської міської ради, управлінню освіти, підряднику (Олександру Сипливцю) за проведення якісних ремонтних робіт, за професійне облаштування зали світловим обладнанням – Стеценку Юрію, за облаштування авансцени – Яременко Наталії (співавтор проекту), за креативне проектування зали – Ревтюх Юлії, технічному персоналу НБДЮ. Особлива подяка батькам, які голосували за проект.
Також відмітили подяками: народного депутата України Олександра Кодолу – за придбання у 2017 році для НБДЮ комплекту професійної звукопідсилюючої апаратури. Також нагородили помічника народного депутата Тамару Стратілат.
Секретар міської ради Валерій Салогуб у своєму вітальному слові наголосив: «Від імені міського голови Анатолія Лінника, депутатів міської ради вітаю заклад з реалізацією проекту. Тиждень, що минув, став для міста тижнем торжества креативності, творчості, цілеспрямованості і впевненості наших ніжинців у досягненні мети. 15 листопада були на святі науки у міському ліцеї, де нам показували чудеса робототехніки, які виникли завдяки реалізації громадського проекту, сьогодні зранку побував у майбутньому – на відкритті університету 3 віку у Терцентрі, нині ми на торжестві мистецтва та дитячої творчості. Щодо ПОЛІВАЛЕНТНОЇ АКТОВОЇ ЗАЛИ, то коли я зайшов – перехопило подих і хотілося сказати по-молодіжному «вау». Коли почув звук, ввімкнули освітлення сцени і побачив виступи талантів – знову захоплення. Це значить, що проект правильний, корисний і направлений на розвиток нашого міста, дитячої творчості. Так тримати! Дякую вам!».
«Вітаю БДЮ – епіцентр культури, де народжуються нові ідеї, де джерело творчості. Дякую колективу за те, що робите!», – наголосив Олександр Кодола, приймаючи подяку.
Михаїл Якубів, настоятель Свято-Покровського храму Ніжина, вручив Валерію Примаченку ікону Святого Миколая та відзначив: «Приємно вражений професійністю виступів, вдвічі приємніше бачити на сцені тих дітй, яких хрестив. Сьогодні вони радують своїми талантами: співають, танцють… «Словами з уст дітей і немовлят ти учинив хвалу» – так написано в Біблії. Хай Святий Миколай у цьому залі береже дітей».

етяна Марченко
фото автора

Ніжинська міська газета “Вісті”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь