За межами сумління або Знову про невихованість водіїв ніжинських автобусів

 

 

 

 

Суспільство повсякчас продукує ненависть і нетерпимість. Мовні, релігійні й національні питання займають наші помисли. Між тим ми забуваємо про головне – бути людяним один до одного, мати крихту розуміння, терпіння та співчуття, найважливіше для людини в усі часи.
Нещодавно соціальні мережі рясніли жахливою новиною з Житомирщини, коли водій автобуса вигнав 21-річну дівчину затемна з автобуса на мороз лише за те, що та не мала чим заплатити. Дівчина загинула, просто замерзнувши. Її холодне тіло через 2 дні знайшов батько.
У світлі цих трагічних подій журналісти газети «Свідомий погляд» дізналися про неприпустиму поведінку водія ніжинського міського маршруту. Але перед тим, як перейти до обговорення вихованості ніжинських водіїв та кондукторів, все ж таки хочеться зупинитися на позитивних моментах. Велика шана тим водіям та кондукторам, які залишаються людьми в будь-яких ситуаціях. Провозять діток безоплатно, коли ті випадково забули кошти, пояснюють терпляче напрямок маршруту й прилеглі вулиці для гостей міста. Також є такі кондуктори, які пригощають теплим чаєм та віддають кошти за проїзд тим дітлахам, які ненароком сіли не на свій маршрут й заїхали в інший куток міста. Доброти в ніжинцях багато й вони радо нею діляться, але як відомо, на білому фоні сильно впадає в око чорна пляма невихованості тих, хто не вважає за потрібне бути чемним з навколишніми.
Ніжин затишне, тихе й патріархальне місто, де кожен знає один одного й багато містян у скрутних ситуаціях не залишаються байдужими допомагаючи тим, хто цього потребує. Але має місце й приказка «Кожна отара не без поганої вівці» й ці «вівці» кидають тінь не лише на себе, а й на інших представників своєї професії. Одну з таких ситуацій доніс до громадськості секретар міської ради Валерій Салогуб 25 січня, на засіданні комісії з питань перевезень у Ніжині. Валерій Володимирович неодноразово ставав на бік громади, не підтримуючи підвищення тарифів на комунальні послуги та здорожчання пасажироперевезення в місті. Тому люди йдуть до нього зі своїми скаргами, а він вже доносить проблематику до відповідних органів чи посадових осіб.
24 січня близько 11-ї години маршруткою №8 їхала молода дівчина, яка в якості документа за безоплатний проїзд пред’явила посвідчення інваліда. Отримавши купу образ від водія й звинувачення у фальсифікації документа, вона вийшла в розпачі в районі ЗОШ №14. За словами мами дівчини донька нещодавно перенесла складну операцію на серці й за медичними показаннями має повне право користуватися пільговим проїздом, але вже не вперше отримує неадекватну реакцію саме від цього водія. Тому у матері увірвався терпець й бажаючи хоч якось захистити права своєї доньки, вона звернулася до посадових осіб.
Деталі інциденту будуть з’ясовувати відповідальні особи, але з огляду на дві схожі події на Житомирщині та Ніжині хочеться нагадати людям про важливість толерантного та ввічливого ставлення один до одного. Адже подібна поведінка не красить жодну людину тим паче, що все повертається сторицею й продукуючи хамство, ми отримаємо теж саме у відповідь.

Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь