Одну роботу двічі робитимуть або Ніжинську школу “переутеплюватимуть”?

 

 

 

 

Ніжинська ЗОШ №10 у перспективі має стати найтеплішою школою в Ніжині. Наразі тривають роботи по комплексній термомодернізації згідно з проектом підготовленим компанією Ramboll в рамках програми Енергоефективності НЕФКО.
Перспективи чудові, і на завершення робіт чекають як учні з вчителями та і батьки школярів.
Нагадаємо, що загальна сума проекту – 13 800 000 грн, з них НЕФКО – 12 400 000 грн, Ніжинська міська рада – 1 400 000 грн.

Повідомляє сайт Нежатин
У липні цього року почалися підготовчі роботи по утепленню фасадів будівлі та в середині даху. Зараз тривають роботи з комплексної термомодернізації об’єкту.

На скільки ж якісно виконуються роботи, обговорили 6 вересня у ході технічної наради в загальноосвітній школі № 10. У ній взяли участь міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, т.в.о.директора Сергій Никонець, виконавець робіт, та представники технічного нагляду.

Журналістам сайту «Нежатин» з власних джерел стало відомо, що до виконавців робіт були озвучені зауваження стосовно якості утеплення фасаду. А саме: плити утеплювача нещільно прилягали до фасаду, через те, що клей, на якому вони кріпились, наносився на по всій площині плит, а частково. Як наслідок – виконавець має перероблювати вже виконану роботу.

Аби почути підтвердження чи спростування даної інформації, ми звернулись до заступника міського голови Григорія Олійника. Він зауважив, що дійсно, до виконавця робіт були зауваження по технології приклеювання плит. Наразі недоліки усуваються. Також, за його словами, це не вплине на терміни виконання робіт.

Знову ж таки стикаємось у Ніжині з ситуацією, коли виконавець робіт, замовником яких є міська рада, намагається зекономити на якості виконання. Прикладом того є ремонт доріг, коли неодноразово скликались навіть профільні комісії, аби вияснити, чому ж ремонтні роботи бажають кращого.
Та в даній ситуації мова йде про освітній заклад та навчання в ньому дітей. Чи не потрібно до виконання таких робіт відноситись з підвищеною добросовісністю і професіоналізмом?
Поспілкувались журналісти і з батьками, діти яких навчаються в даній школі. Хоч і не на камеру, повідомили, що хочуть, аби роботи завершились в терміни – до початку опалювального сезону. Окрім того, тимчасових незручностей зазнала і організація харчування школярів. Відповідно до рішення, прийнятого батьками, учні отримують так зване сухе харчування. І чим швидше закінчаться ремонтні роботи, тим скоріш вирішиться це питання.

«Не хотілось би щоб роботи перероблювались по «сто» разів. Хоч для дітей, то можуть зробити нормально. За це ж отримують гроші», – зазначає Світлана, мама одного з учнів школи.
Наразі тривають роботи по усуненню недоліків, а діти продовжують навчатись і чекати, коли ж школа почне своє «нове життя»…

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь