За 16,5 км вiд лiнiї бойових дій: ніжинські актори на фестивалі “Театральна брама”

 

 

 

 

До прифронтового міста, що знаходиться усього в 16,5 км вiд лiнiї бойових дiй, завітали колективи з Івано-Франкiвська, Києва, Львова, Миколаєва, Одеси, Запорiжжя та Ніжина котрих на період  з 4-10 вересня 2019 року зiбрав перший обласний вiдкритий фестиваль театрального мистецтва “Театральна брама” у м. Марiуполі.

Щоби поставити фiнальну крапку своїм виступом, трагiкомедiєю за п’єсою Павла Ар’є “Експериментарiум”, колектив Нiжинського академічного українського драматичного театру iменi М.М.Коцюбинського, подолав шлях у майже 900 км. Максимально щiльний графiк гастрольного виїзду Нiжинського театру вже на наступний ранок включав прямий ефiр на Марiупольському телебаченнi i вечiрнiй виступ на великiй сценi Донецького академічного обласного драматичного театру м. Маріуполь.

За словами организаторiв, з кожним днем фестиваль “Театральна брама” набирав обертiв, збираючи у театральнiй залi все бiльшу кiлькiсть глядачiв.  А 10 вересня 2019 року спектакль “Експериментарiум” Нiжинського театру пройшов саме з аншлагом!

За пiдсумками фестивалю Нiжинський академiчний український драматичний театр iменi М.М.Коцюбинського переміг у номiнацiї “За краще втiлення сучасної драматургiї”, а у номінації  «За кращу чоловiчу роль» здобув перемогу генеральний директор – художній керівник, з.п.к України Юрiй Муквич (роль баби Прісі за п’єсою Ар’ є “Експерементаріум”)!

Тож побажаємо колективу нашого театру творчих злетів та натхнення на нові перемоги, адже незабаром на наших глядачів чекає дуже нова, цікава творча робота наших митців.

Помічник генерального директора –

художнього керівника зі зв’язків із громадкістю      

Оксана Кравченко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь