Рада ухвалила закон, який запускає моніторинг соцвиплат

 

 

 

 

17 жовтня Верховна Рада ухвалила закон, який запускає моніторинг надання пенсій, пільг, субсидій й інших бюджетних коштів.

Відповідний законопроєкт “Про верифікацію та моніторинг державних виплат” опубліковано на сайті Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Пенсії суддів становлять понад 45 тисяч. Решті пенсіонерів додали в середньому по 14 гривень

Як зазначається, ухвалений документ має сприяти підвищенню оптимізації державних виплат, а також заощадженню ресурсів бюджету й ефективному їх використанню.

Перевірка стосуватиметься всіх українців, котрі отримують допомогу від держави, зокрема пенсії, пільги, субсидії, стипендії, допомоги та інші виплати, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Верифікація буде здійснюватися в інформаційно-аналітичній платформі шляхом застосування комплексу заходів щодо збору, проведення аналізу і порівнянню параметрів інформації. Також будуть виявлятися невідповідності даних в автоматизованих інформаційних системах, реєстрах та базах даних.

ВІДЕО Пенсії за вислугою років: як працює ця система та хто має право на виплати

Нагадаємо, у жовтні в Україні відбудеться індексація доходів. Йдеться про додаткові 250 грн. Збільшення торкнеться зарплат держпрацівників, пенсій, аліментів, виплат із безробіття та при виробничих травмах. А також соціальних виплат інвалідам дитинства та на утримання військових.

https://tsn.ua/

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь