ВР не ухвалила законопроект щодо зниження ціни на газ

 

 

 

 

30 жовтня. УНН. Верховна Рада не змогла ухвалити законопроект щодо недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ, повернувши його на доопрацювання. Відповідне рішення підтримали лише 90 парламентарів, передає кореспондент УНН.

Проект закону №1122 про внесення змін до Закону України “Про ринок природного газу” щодо впорядкування ціноутворення та недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ направлений на захист та підтримку споживачів природного газу від підвищення цін і тарифів, необхідність кардинального впорядкування ціноутворення у сфері постачання природного газу.

На думку авторів законопроекту, ухвалення цього закону забезпечить впорядкування ціноутворення у сфері постачання природного газу та дозволить реалізувати низку заходів для зниження цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

Профільний комітет ухвалив рішення не схвалювати відповідний законопроект, оскільки повноваження з формування тарифів належать до компетенції Кабміну, з чим розходяться основні положення законопроекту. Тож 264 нардепи проголосували за повернення проекту закону на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” з 1 листопада 2019 року підіймає ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання майже на 20%.

Джерело: УНН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь