Іноді буває стільки, що не встигаю записувати – Анатолій Шкуліпа про натхнення

 

 

 

 

Почесний ювілей 2 вересня – 70-річчя відзначив відомий поет і письменник із Ніжина Анатолій Григорович Шкуліпа. Нині він — член Національної Спілки письменників України, лауреат обласної літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського. У нього багато чудових творів, і можна з впевненістю сказати, Анатолій Григорович є гордістю Ніжина, хоча його батьківщина — село Пручаї, що на Срібнянщині.

Інформує сайт НЕЖАТИН

Привітали ювіляра в стінах міської ради, де він отримав почесну грамоту за творчі заслуги і грошову премію. На запитання: “Звідки черпаєте натхнення?” – поет відповів: “Гарне питання. Скажу, що я його не чекаю, воно приходить саме. І його буває стільки, що я не встигаю вичерпувати й записувати. Іноді перечитуючи свої твори, і з приємністю дивуюсь, чи дійсно я це написав (авт. посміхається)”.

Воно і не дивно, адже з талантом людина народжується. І якщо вона відчуває його в собі і починає ділитись з іншими, народжуються справжні шедеври, а натхнення стає все більше. Таким невичерпним джерелом творчості й краси слова є душа і нашого письменника — Анатолія Шкуліпи. Та як він зізнається саме, велику роль в цьому відіграло його життя в Ніжині.

“Я щасливий, що одного разу опинився тут і продовжив своє життя на території такого чудового міста Ніжин. Власне тут така багата і цікава історія, що якби не її було в Україні, то історії Ніжина вистачило б на всю велику державу. Адже тут переплітаються і козацька, і космічна, і мореплавська, і балетна, і письменницька лінії й це прекрасно, що місто таке різнопланове”, – коментує Анатолій Шкуліпа.

Міський голова і всі присутні у стінах міськради привітали почесного ювіляра і побажали, щоб його натхнення вилите у чудові твори, і надалі били ключем.

Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь