Компас не в руці, а в оці: школярка з Ніжинщини підкорює талантом малювати. Фото

 

 

 

 


Хтось з великих сказав: «Компас треба мати не в руці, а в оці». Цей вислів якось сам собою спав на думку, коли розглядав малярські картини учениці 6 класу Лосинівської школи Поліни Прокопенко. Юне обдарування має отой від природи даний компас – спостережливість і бачення – і активно користується ним. 
Матеріал юнки – альбомний аркуш. Знаряддя праці – акварельні фарби і пензлі. Вибирає те, що до душі. Малює те, що їй дійсно подобається, А тематика малюнків різноманітна. В основному, пейзажні замальовки з пір року.
Як працює Поліна над своїми «маленькими шедеврами»? Стають у нагоді рекомендації учителя образотворчого мистецтва Валентини Олексіївни Гапоненко. Починає роботу з композиції, тобто ескізу. Обдумує, що в її роботі головне, що другорядне. Працюючи з фарбами, замислюється над кольорами.
Не тільки дивиться на світ відкритими очима, а й бачить його у всіх барвах і відтінках.
Талант дівчини вже помічений. Вона стала переможицею ряду престижних дитячих конкурсів. Серед них – конкурс дитячого малюнка «Мій казковий герой», третій всеукраїнський конкурс дитячого малюнка ROCКІТ тема: «Моя заповітна мрія».

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь