Ліннику не вдалося зупинити проєкт реконструкції фасадів будинків центральних вулиць

 

 

 

 

 Велику кількість нових та важливих проєктів уже розпочала втілювати у життя нова міська влада. Одне з головних завдань – зробити центральні вулиці міста охайними та привабливими, щоб своїм виглядом вони радували і ніжинців, і туристів.
За минулі роки жодного ремонту фасадів будинків центральних вулиць проведено не було. Центральні вулиці лише з ямковими ремонтами дорожнього покриття, занедбані фасади будинків та відсутність благоустрою залишали не найкращі спогади про місто. Нова влада розпочала рух і в цьому напрямку.
Були вивчені всі центральні локації та розроблена програма  «Ремонтів фасадів будинків центральних вулиць Ніжина», яка була запропонована на розгляд депутатів учора, 30 березня, під час сесії Ніжинської міської ради.
Але ж “деструктивні” сили як завжди напоготові, і маємо, що рух вперед одних – активізує “бажаючих” заблокувати чи загальмувати прогрес. Тож і цього разу пішли по вищезгаданому сценарію.
Колишній мер міста, а нині – депутат від “Рідного дому” Анатолій Лінник (до речі, за його часи вулиці Ніжина так і не змінилися на краще), віднайшов у одному з будинків власність депутата та запропонував зняти з розгляду пленарного засідання весь проєкт. На його думку, це питання потрібно вивчити, адже сума завелика для ремонту. Мова йшла про один з 12 будинків центральних вулиць, що знаходиться на балансі місцевого ЖЕКу, а саме: будинок по площі Гоголя, 2а.
Управління житлово-комунального господарства обрахували ремонт будинку в 580 тис грн. Після цього має відбутися тендер (Прозоро) на виконання робіт, що зменшить вартість робіт. Сам Анатолій Лінник розуміє, що буде тендерна процедура і керівники, призначені ним же на посади, які працюють й досі, проводили обрахунки ремонту цього будинку, але все ж таки вчергове він спробував загальмувати процес прийняття рішень, створивши маніпулятивну інформацію та штучні обвинувачення.
Присутні в залі не погодились знімати Програму з розгляду. Натомість, депутат Сергій Охонько повідомив, що в одному з цих 12 будинків має нерухомість, але це не повинно бути перешкодою для відновлення цієї будівлі, тим паче за ремонт прилеглих стін він заплатить власними коштами, без ніякої програми, але ж люди, які  проживають у цьому будинку, не винні в тому, що там же має нерухомість депутат.
Але, щоб не створювати для політичних маніпуляторів поле діяльності, Сергій Охонько підтримав міського голову  Олександра Кодолу, та запропонував виключити цей будинок з переліку, а за всі інші будинки проголосувати і зробити місто привабливим та охайним. Хоча безпосередньо ця будівля найбільше потребує ремонту, адже фасад її практично зруйнований, а знаходиться вона навпроти університету та і в межах туристичного маршруту. Ця Програма розрахована на фінансування жителів будинків та місцевого бюджету у розмірі 5/95, такі програми існують в багатьох містах.
Сподіваємось, що депутати уважно вивчать і підтримають цей проєкт, а не стануть механізмом в чергових маніпуляціях людей, які блокують розвиток міста.
Ніжин має бути комфортним, привабливим та успішним містом!

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь