12 сесія Ніжинської міської ради: основні питання

 

 

 

 

19 серпня відбулося засідання чергової 12 сесії Ніжинської міської ради під головуванням міського голови Олександра Кодоли. У пленарному засіданні взяло участь 35 депутатів міської ради, депутати обласної ради Ірина Грозенко та Наталія Копиця, заступники міського голови, керівники управлінь та відділів.

Ніжинська міська рада прийняла 103 рішення – рекордну кількість за час даної каденції. Питання стосувалися переважно бюджетної, земельної та майнової сфер.

З метою реалізації заходів для покращення естетичних якостей міського середовища, збереження автентичності та туристичної привабливості історичної вулиці Гоголя, депутати міської ради затвердили одне з важливих рішень – «Дизайн-код вулиці Гоголя». Проект був напрацьований відділом містобудування та архітектури. Дизайн-код міста – це комплекс правил і рекомендацій по візуальному впорядкуванню та формуванню естетики зовнішнього вигляду міста. Відтепер підприємці та власники споруд по вулиці Гоголя мають враховувати вказаний дизайн-код, дотримуватись виключно рекомендацій та правил візуального впорядкування при проведенні робіт по опорядженню фасадів та благоустрою прилеглої до будинків території.

Також на сесійному засіданні затвердили Положення про порядок тимчасового розміщення тимчасових споруд та іншого рухомого майна на території міста Ніжина, що встановлено фізичними особами без правовстановлюючих документів. Проект рішення стосується впорядкування незаконно розміщених гаражів та інших споруд на території Ніжина. В місті більше 400 таких споруд, тому комунальними службами наразі проводиться робота з наведення порядку в даному напрямі.

Затвердили нове Положення про Громадський бюджет (бюджет участі) Ніжинської  територіальної громади. Відтепер мешканці громади можуть подавати не тільки великі проекти капітального будівництва, а й соціальні та малі проекти на суму до 100 тис.грн. Також в цьому році впроваджується електронне голосування за проекти Громадського бюджету. «Це ще один крок назустріч громаді Ніжина для більш тісної та плідної співпраці», – підкреслив міський голова Олександр Кодола.

Прийняли рішення Про виконання бюджету Ніжинської міської територіальної громади за І півріччя 2021 року. Наразі до бюджету громади зараховано 296 291,5 тис. грн, що складає 105,5% від планових показників. Серед тих, хто сплатив найбільше податків до бюджету (ПДФО) – Ніжинський спеціальний авіазагін, Управління освіти, Укрзалізниця, Ніжинська міська лікарня, НВК «Прогрес» та Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Ніжинська міська рада

Фото Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь