11 лайфхаків для дому, які можуть заощадити ваші час та гроші

 

 

 

 

Коли справа доходить до процесу прибирання, важливо, щоб все було просто. Якщо ви зможете скоротити кількість використовуваних вами інструментів, продуктів і методів, ви заощадите дорогоцінний час, гроші й енергію, інформує Ukr.Media.

Ось деякі засоби, які ви можете зробити з речей, які у вас вже є, економлячи місце і гроші.

Склоочисник

Найпоширенішими вважаються два рішення для чищення вікон і стекол. Один — магазинний засіб, а другий — одна частина білого оцту, одна частина води, пара крапель засобу для миття посуду. Обидва працюють дуже добре, якщо їх розпорошувати на тканину з мікрофібри.

Очисник для унітаза

Обприскування харчової соди перед чищенням унітазу з допомогою туалетної щітки — це звичайно все, що необхідно для чищення вашого туалету. Після чищення спрей з оцтом дезінфікує його. Ще більш швидкий спосіб — щоденне ополіскування, яке включає в себе додавання невеликої кількості мила в унітаз і миття щіткою для унітаза кожен день. І вам не потрібен спеціальний очищувач для чищення.

Прибирання кухні

Єдиний очисний засіб, який вам може знадобитися на кухні — це засіб для чищення нержавіючої сталі. Кокосове масло в даному випадку творить чудеса. Крім цього, ви повинні бути забезпечені універсальним мийним і дезінфекційним засобом. Тільки не використовуйте ніякі кислоти (включаючи оцет) на стільниці з натурального каменю.

Прибирання ванної

Знову ж таки, універсальний очищувач, дезінфекційний засіб і очищувач для скла — в основному все, що вам потрібно. Оцет і вода дуже добре впливають на жорстку воду і мильні плями, особливо з домішкою мильного розчину.

Спеціальний очищувач для видалення липких залишків

Все, що вам потрібно для видалення липких залишків з посуду, скляних банок та іншого, ймовірно, вже є на вашій кухні або в пральні. Замочіть забруднену ділянку в кокосовому маслі, залиште її на деякий час, а потім очистить харчовою содою. Такий спосіб є ефективним, безпечним і недорогим.

Ви також можете видалити етикетки з банок, зануривши їх у гарячу воду і порошкоподібний кисневий відбілювач. Більшість етикеток відриваються так добре, що ви знайдете їх плаваючими в раковині.

Засіб для миття підлоги

Більшість робіт по миттю підлог можна виконати за допомогою розчину оцту і води, або навіть тільки води.

Щітки для очищення деталей

Всім нам подобаються різні щітки для чищення деталей. Вони є у кожного на кухні й у ванних кімнатах. Але ви можете обійтися без усього цього. Просто візьміть стару зубну щітку і трохи окропу.

Губки

Губки можуть бути забруднені бактеріями, і навіть дезінфекційний засіб не допоможе. Замість губок розгляньте використання ганчірок для миття посуду, витирання столів і прибирання. Після одноразового використання замість того, щоб спостерігати за розмноженням мікробів, які будуть поширюватися, їх можна просто випрати.

Очищувач екрану електроніки

Багато екранів можна очистити старим добрим оцтом і водою (однак воду варто використовувати дистильовану, щоб плями від води не залишали слідів).

Багаторазові швабри

Багаторазові вологі й сухі швабри можна мити та використовувати знову, і вам не потрібно мати їх більше однієї. Швабра з мікрофібри — найкраща.

Багаторазові ганчірки для пилу

Те ж саме стосується одноразових серветок. Заощаджуйте гроші та простір, займаний одноразовим продуктом, і замість цього виберіть ганчірку з мікрофібри.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь