Ніжинцям встановили графік використання води для поливу грядок: що варто знати

 

 

 

 

Про встановлення графіка  використання води  населенням  для поливу присадибних ділянок

на 2021 рік мова йшла сьогодні, 22 квітня на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Пише “Нежатин”

З метою покращення надання послуг централізованого водопостачання населенню,  для впорядкування обліку  і зменшення втрат питної води, яка використовується для поливу присадибних ділянок, виконавчий комітет Ніжинської  міської ради вирішив:

  1. Встановити поливний період на 2021 рік з 01.05.2021 по 01.09.2021 року, під час якого оплата за спожиту воду здійснюється згідно з показниками  водомірів, а у разі їх відсутності – за вартістю 121 грн. 08 коп. на місяць  за полив земельної ділянки 100 кв.м.
  2. Встановити мешканцям м. Ніжина  час для поливу присадибних ділянок   з   22 00 години  до 7 00 години, заборонивши здійснювати полив вдень з метою недопущення збою у постачанні населенню міста питної води, особливо мешканцям багатоповерхових будинків.
  3. Заборонити самовільне влаштування на присадибних ділянках, у багатоповерхових будинках, та для інших споживачів – тимчасових водопровідних мереж, розміщення шлангів для поливу присадибних ділянок усім абонентам, без виключення, відповідно до п. 9.5 до «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України» затверджених наказом Мінжитлокомунгоспу № 190 від 27.06.2008 р.
  4. Рекомендувати здійснювати полив з альтернативних джерел води (колодязів, резервуарів, свердловин та інших некомунальних джерел) з метою збереження тиску у комунальній системі та для забезпечення безперебійного водопостачання багатоповерхівок та приватного сектору.
  5. Довести до відома споживачів, що у разі безоблікового водокористування витрати води визначаються за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу, що передбачено п.п. 3.3, 3.4 «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України» затверджених наказом Мінжитлокомунгоспу №190 від 27.06.2008 р.

Розрахунковий період при безобліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування. Якщо термін початку безоблікового водокористування виявити неможливо, розрахунковий період становить один місяць.

6. Комунальному підприємству «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» здійснювати контроль за використанням питної води комунальних мереж водопостачання

 

Повний проєкт рішеня можна переглянути тут.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь