Лідер гурту Kalush Orchestra пояснив, чому закликав врятувати «Азовсталь»

 

 

 

 

Лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк після виступу у фіналі «Євробачення-2022» закликав увесь світ врятувати Маріуполь. Він розповів, чому наважився зробити такий заклик попри загрозу дискваліфікації.

Порятунок Маріуполя – важливіший за дискваліфікацію

Псюк зауважив, що ситуація на «Азовсталі» у Маріуполі – це велика біда нашої країни.

«Це остання блокада, понад 1000 людей оточили, вони не можуть ніяк вийти. І просимо втрутитися третю країну, щоб допомогти їм вийти. Тут багато преси, якщо ви говорите про це, то це нам допоможе», – додав репер.

Він закликав європейців звертатися до своєї влади, адже інформація також може допомогти. Псюк наголосив, що порятунок захисників Маріуполя – дуже важливий для України.

Для мене це питання важливіше, ніж дискваліфікація. Такий шанс я б не дозволив собі втратити. Сподіваюся, що хоча б одна людина звернула на це увагу, що це хоч якось нам допоможе,
– підсумував лідер Kalush Orchestra.

Перемога України на «Євробаченні-2022» та заклик Kalush Orchestra: коротко

  • Український гурт Kalush Orchestra переміг на «Євробаченні» у Турині. Наші хлопці отримали 631 бал від суддів та глядачів.
  • Після виконання пісні Stefania у фіналі конкурсу соліст гурту Олег Псюк звернувся до світу із закликом визволити захисників Маріуполя із заводу «Азовсталь», який перебуває в оточенні російських окупантів.
  • Згідно з правилами «Євробачення», учасникам заборонено відкрито «політизувати» шоу, тому організатори намагаються оминати війну в Україні.
  • Однак, на щастя, Kalush Orchestra не дискваліфікували, позаяк організатори вважають, що заява Псюка мала гуманітарний, а не політичний характер.
  • Окрім цього, за день до другого півфіналу хлопці опублікували у своєму інстаграмі фото поранених бійців «Азовсталі» із закликом організувати процедуру екстракції.

Джерело: 24 канал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь